En uke i det høye blodtrykkets tegn

Forrige tirsdag sank Joachim og jeg utslitte ned i sofaen etter jobbing, maratonundervisning, legging av barn, pakking og organisering. Skuldrene rakk nesten å synke ned til normalposisjon da Joachims telefon ringte  øynene hans ble tallerkenrunde. Moren hans hadde fått et alvorlig hjerteinfarkt og var fraktet i luftambulanse til Oslo – noe særlig mer fikk vi ikke vite, så da var det bare å kaste seg i bilen og håpe på det beste.

Seg selv lik sto svigermor opp fra de døde, og noe rehabiliteringshjem ville hun ikke på, nei. Så da ble det Casa Gjølberg i stedet. Vi var litt usikre på hvor rehabiliterende det egentlig er for en hjertepasient å bo i et flyttelass sammen med en toåring, en nyfødt, en stor hund og masse pappesker – igrunnen kunne jeg tenkt å legge meg inn på rehab selv titt og ofte…

Lørdag hastet vi ut på den fredeliga oasen IKEA for å kjøpe ekstraseng. Joachim stønnet noe voldsomt da han slepte de 3 flate pakkene opp trappa alene, og senere fant jeg årsaken; ferdig montert veier den intet mindre enn 102 kilo! Tanken på å skulle demontere den for å få den ned igjen når vi flytter en uke senere, var lite fristende, så da ofret vi dobbeltsenga.Glemte jeg å si at au pairen hadde en venninne på besøk også? 5 voksne, 2 barn og en stor hund fordelt på 45 kvm grunnflate!

Jeg har derfor gleden av å presentere nok en Før-og-Etter serie på vår ferd fra ekstrem oppussing til ekstrem oppløsning:

KONTORET:

17_-834868684

Før: En rolig plass for litterær nytelise og akademisk kontemplasjon

Kontor etter

Etter: Ja, her er det fint å hvile ut etter tre hjertestanser...

SOVEROMMET

17_-1110904695

Ah - kjærlig oppusset av min mann da jeg var 6 uker i USA i 2007

DSC01863

Aiai - to barn og en svigermor senere...

Men til tross for at finsk forskning viser at kvinner som bor med svigermor lever kortere, så var det faktisk veldig hyggelig å leke storfamilie i 5 dager. Spesielt Karin syntes det var toppers å snorke i  farmors fang. Magnus presterte riktognok å si “Hysj! Stille, innestemme” når hun pratet for mye under et kritisk øyeblikk for Byggmester Bobs veibygging (Magnus’ favoritt-DVD), og hun har en besnærende evne til å lure på hva jeg mener om når oljen vil ta slutt, hva som egentlig skjedde 11 september og om monarkiet er en god ide – spørsmål folk i barselpermisjon sjelden har svaret på, og som jeg i allefall ikke lurer på før frokost. Men det var veldig hyggelig å bli møtt med en kopp kaffe om morgenen og ha selskap på dagtid. Fårikål og kjøttkaker fikk vi også!

Nå får vi nøklene til huset i morgen, og så braker det løs!

4 Responses

Write a Comment»
  1. Hurra for Karin, verdens søteste! Og jeg må si at du ikke skuffer, Maria. Da du satte i gang med den pilhekken din en gang i vår, tenkte jeg at, ja, det er sikkert slitsomt å kjøre til sandefjord for å kjøpe hekk, for så å måtte slå den ned i bakken og alt det der. Men det er liksom ikke nok, det er ikke et skikkelig Maria-er-gravid-i-åttende-måned-prosjekt. Så slo dere til med villakjøp, og da pustet jeg lettet ut. Se _det_ er et ordentlig prosjekt! Kommer ned en tur etter nyttår, tenkte jeg, og da kommer jeg på besøk og runderer i hagen din.

  2. Cecilie

    Kun 1 kommentar fremdeles? Gåk’ke an Maria ! Ikke bare det, men jeg sitter daglig og venter på oppdateringer. Dette er jo det mest underholdende jeg har vært på med siden…jeg vet ikke hva… Friends kanskje….???

  3. Villa Hilton er hundre og ti år gammelt og hva gjelder tekniske innretninger så stammer de fra mer eller mindre samme tid – dvs ingen Internett, og da Maria er masterskribenten i familien og for tiden hjemmeværende med nybakt pudding, blir det så som så med oppdateringer.

    Canal Digital skulle bruke et par uker på å sende oss modem. De var skråsikre på at det var lagt inn kontaktpunkt i huset – men dette stemte selvsagt ikke. Nå må vi vente et par uker til på en montør. Jeg krysser mine fingre på at det faktisk er lagt kabel til huset slik de sier – hvis ikke blir nok overraskelsen deres stor når de får se lengden på oppkjørselen og lengden på kabelstrekket som blir nødvendig. Vi blir så sikkert like overrasket når de presenterer for oss når kabel kan først legges inn og til hvilken pris.

  4. christina

    maria ,vi venter i spenning på neste innlegg! joachim du kan alltids bestille fra ice.net. de leverer dit ingen skulle tru at nokun kunne bu.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)