Det går sidelengs!

Oh – det går rundt i karusellfart! Synes alltid jeg er sulten, tissetrengt, svett/frossen og alltid på vei til gråtende barn/Flisekompaniet/IKEA/Byggmax. Oppussing av bad med manglende planlegging viser seg ikke overraskende å være litt hesblesende – vi er alltid minst et skritt etter. Etter min siste blogg om at alt gikk baklengs, så begynte det virkelig å gå over stokk og stein. Våknet dagen etter med Rørlegger in da house! Boom boom – mine soilrør ble knust til lyden av R’nB som strømmet ut av høytalerne på rørleggerens medbragte ghettoblaster. Har for lengst lært meg å sove sammen med pigging av betonggulv, men Eminem på full guffe utenfor soveromsdøra kl 8 var litt værre. Men om det går til soilrørenes fremme, så skal jeg ikke klage.

Mine ivrige forsøk på å fortrenge at huset omtrent ramlet sammen rundt meg ble grovt sabotert da jeg sto og sminket meg på badet, og det plutselig dundret en hammer igjennom taken rett over hodet mitt. Plasserte ufortrødent mine sminkesaker på kjøkkenet aka rørleggerens hovedkvarter og oppdaget heldigvis at jeg kun hadde sminket det ene øyet rett før jeg dro på første barselgruppetreff på helsestasjonen (halvsminket ansikt gir en litt skummel look med ett stort og et lite øye).

Senere samme dag brast illusjonen fullstendig da jeg innså at jeg befant meg bak uthuset for å tre av på naturens vegne. Alternativet var nemlig å gå på to med to kjekke arbeidskarer stående over meg på det åpne bjelkelaget, alternativt annonsere for alle at jeg måtte på do, og kunne de vennligst gå ut av rommet og ignorere at det ikke er hverken dør eller gulv mellom min bare bakdel og resten av verden. Ergo tisse i busken. Fint med stor tomt.

313

Godt innsyn, mange gjenboere

317

God utsikt også - min kjekke mann!

Kombinasjonen av ingen lys og ingen varme i halve førsteetasje supplert av stort hull ned til grunnfjellet på det kommende vaskerommet, gjorde at jeg i halvannen dag rett og slett ga opp å holde varmen. Hvorfor kjempe mot overmakten? Villa Hilton belønnet meg raskt med 14 grader i stua. Kjøpte trassig noen tykke tøfler til Magnus og Karin hadde konstant på lue inne, men det begynte å bli ganske bisarr å ta bilder av byggeprosessen mht. bygningsinspeksjon når vår største trussel åpenbart var barnevernsinspeksjon (ref ett stort og et lite øye på barseltreff, barn iført lue innendørs og hund sammenkrøllet i polarhund-posisjon foran peisen). En skjøteledning løste litt av problemet og har vi vært innom 20-tallet på gradestokken, og det går an å lese en bok i den ene enden av sofaen.

318

Naturnært med direkte adkomst til grunnfjell i første etasje

Jeg har lurt på hvor gammel jeg må bli for å rekke å oppleve at jeg kan le av alt dette i ettertid… Min eneste trøst med at jeg under nattlige dobesøk, etter å ha kjempet meg over skitne gulv i iskaldt, mørkt hus, kunne stå med mine nakne føtter på den lille flekken med varmekabler på badet   på  mens jeg ventet på at sisterne skulle fylle seg slik at jeg kunne vri på stoppknappen så doen ikke skulle stå og suse hele natten (puh!) forsvant jo med strømledningen vi måtte kappe.

315

Vårt innbydende bad - en stund siden vi har vasket oss... Da en treningsvenninne var innom med noe hundefor, kunne jeg faktisk lukte at hun hadde gått inn i spisestua for å se etter meg - det luktet dame! Lurer på hva jeg luktet...

I lang tid så det ut til at ingenting ville bli ferdig før jul, men nå har vi et lite håp om at ekstrabadet kan bli ferdig i tide. Vi har hatt alle de obligatoriske innslagene av defekt soilrør i kjelleren, rør som ikke kan trekkes som planlagt, håndtverkere som ikke gjør ting etter planen. I tillegg blir alt selvsagt mye dyrere, blant annet forsvant det en formue på ting som for meg bare ser ut som stygg svart plast. Men bevæpnet med min Dr. Phil-bok til 89 kroner har jeg nå lært meg at motgang er en flott anledning til personlig vekst, så jeg venter spent på hvilken overraskelse Villa Hilton har tenkt å servere meg rundt neste sving.

6 Responses

Write a Comment»
 1. Anders

  Haha, helt sjukt.
  Jag gillar speciellt att entrén till tvättstugan är en liten lucka i köksgolvet följt av en 2m trästege.
  Ni skulle lätt kunna gömma en hel familj där nere utan att någon skulle hitta dem (lex Fritzl).

 2. Huhei!

  For et flott bad! Så høyt under taket! Var det vanskelig å lage? :-)

  Se hva jeg fant under overskriften “Sveitserhus ble ungt igjen”: http://www.ifi.no/main.jsp?content=/doc/Trender/2007/2007_01/sveitserhusungt07.htm

  Usikker på om den fungerer motiverende eller motsatt – det er godt ment. Forresten synes jeg at å kalle det “sveitserhus” er fullstendig uærbødig. “Hus??!”

  Kommer nedover ca 5.-11. januar – kanskje jeg kan få komme på besøk og beundre badet og den nye figuranten? Hadde vært veldig moro å ta en tur innom dere!

 3. Maria

  Herlig! Tusen takk! Elsker informasjon av typen her ble fargen YR100-S03G valgt – akkurat det jeg trenger. Ikke ironisk altså – det er skikkelig vanskelig å finne gode farger. Skal finlese artikkelen når vi kommer forbi glava- og gipsstadiet!

  Kom kom på besøk! Badene bør nærme seg brukbare på den tiden og gjesterom fikser vi nå til helgen.

 4. Liv Balstad

  Kjaere Maria!

  Å lese din livfulle beskrivelse forsetter meg i tankene til et visst hus som ble innflyttet da du var året gammel! Spör bare mora di!!! Lykke til med prosjektet, et hus med potensiale som det heter her til lands. God jul og godt nytt år önsker vi deg, Joachim og småttingene. En annerledes jul blir det garantert – en jul å minnes….
  Klem fra Liv og Lasse

 5. hei! kan dere hjelpe meg med å “finne” Liv Balstad…..
  hilsen
  Inger Hoff
  67548140

 6. Hei Inger – jeg jobber med saken!

  Mvh. Maria

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)