Ja det går framover!

Ja det går altså framover, her jeg sitter i min… skal vi se… 17-graders stue. I dag bestilte jeg et lass med koks fra Vedspesialisten. Nettopp ja. KOKS. Jeg googler litt og finner at::

Koksfyring representerte et stort framskritt i forhold til gammeldags vedfyring. Pil og bue var også et teknologisk framskritt en gang i tiden. Katapulten også. (Skrevet av selveste Knutsen i Knutsen og Ludviksen – jeg visst ikke at han var koksekspert!?)

Så sammenlignet med min iherdige, men ganske resultatløse vedfyring, så går det altså framover her på Villa Hilton. Selv om vi ennå ikke har fått tak i en katapult (Har dog kjøtt-tørkemaskin, så når Joachim kommer hjem etter vellykket jakt med katapult, så er vi godt forberedt). Vi har dermed nådd 1950-tallets teknologiske standard, etter at jeg ble rimelig lei av å se ut som en feier av å prøve å få store vedkubber ned i den trange koksovnen og hver morgen møtes  med en gradestokk på 14 grader i stua. Gårsdagens fyring ble belønnet med 20 grader ved leggetid, og en lett parafinindusert hodepine ettersom alle stearinlysene oppå ovnen smeltet utover topplata. Derav min bestilling av rimerligere og varmere koks (dog har metangass høyere brennverdi ifølge Energibedriftenes Landsforening), og tydeligvis også bidrag til drivhuseffekt, lokal forurensning, svovel og nitrogenoksidutslipp. Dette fant jeg først ut etter å ha bestilt, men akkurat nå skal jeg ikke banne på at denne kunnskapen hadde endret min beslutning. Faktisk er jeg et levende eksempel på at fattigdom (om enn selvpåført gjeldsslaveri) leder til rovdrift på naturressurser, hvilket selveste Landsmoder Gro påpekte i sin utmerkede rapport Vår Felles Framtid. Så nå gleder jeg meg som et barn til koksleveransen ankommer gårdsplassen, selv om jeg i ettertid har forstått at man burde hatt en såkalt koksboks. Håper pølseklype kan gjøre samme nytten til å få koksen inn i ovnen, hvis ikke kommer nok feier-looken til å vedvare.

Ellers kan vi med 100% sikkerhet fastslå at det ikke kommer til å bli bad til jul, ei heller do i andre etasje. Andre etasje er nå kronet med en stor mengde våt betong som sikkert ikke kommer til å tørke til over jul, ettersom ikke engang snøen i gangen smelter over natta, der er det nemlig 3 – tre – grader. Vurderer å flytte matvarene fra kjøleskapet dit for å spare strøm. Trappetrinn en; meieriprodukter. Trappetrinn to; pålegg…

Nok om kulda. I senga er det godt og varmt med fire kropper. Magnus tjenestegjorde som knevarmer for Joachim i natt fant vi ut da et bustete hode dukket opp i fotenden vår i dag tidlig. I dag har huset blitt vasket til jul, og i morgen har jeg tenkt å bake litt forsinkede lussekatter og finne fram litt julepynt etter at Magnus raserte min flotte juleazalea (glad jeg har hatt hundevalp og ildere og dermed blitt vant til at kjært inventar maltrakteres helt formålsløst av vesener med meget lav IQ).

DSC02052

Pynte til jul = sette bygningsmaterialer pent inntil kanten og feie beskyttelsespappen på gulvet

Fra før av har vi også interiørdekorasjoner av denne typen:

DSC02049

Stilleben av glava i dusjkabinett. Må få ut fingern og fjerne denne snart, men med 13 grader på badet prioriterer jeg andre ting når jeg er naken.

DSC02050

Avdelig for Klær og Sanitær. Stangen fra hengegarderoben har ramlet ned 4 ganger, så nå har vi kapitulert.

One Response

Write a Comment»
  1. Gøril-Pøril

    Hihi, jeg må bare le når jeg leser dette, selv om det kanskje ikke var meningen
    Du skriver så morsomt :)

    Juleklem

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)