Romjul

Vår første jul i huset ser riktig så bra ut nå. Alt byggearbeid stoppet den 20 desember, lenge før noe ble så ferdig at det ble brukandes, så vi har brukt julen til å rydde og ordne litt, men mest av alt til å drive litt etterlengtet dank. I den grad man kan drive så mye dank med to småttiser i hus. De imponerende resultatene av vår ryddig uteblir som vanlig, men vi har i allefall fått opprettet en skuff for “Kamera, rare briller og gamle klokker”. Så nå vet vi hvor vi finner det.

Julemorgen ble feiret i senga med kakao, lussekatter og tunnbrød med svensk juleskinke, slik tradisjonen foreskriver.

Jul 2009 014

Vennligst ignorer morgentryne, svarte lussekatter og gulp som renner uoppdaget ned i dyna...

Julemiddagen ble inntatt hos min søster, der min far fikk fritt utløp for sin sentimentalitet ettersom alle hans fire barn og hans tre barnebarn var samlet ved ett bord. Magnus julemiddag besto av saltstenger og pepperkakejulepynt han stjal fra juletreet, hvilket resulterte i ganske ivrig adferd utover kvelden.

Resten av jula har vi tilbragt i heimen og tatt det ganske med ro. Store mengder julemarsipan har blitt fortært, så også to juletallerkner fra Fjordland, og dag ble det sannelig Burger King – tanken på å koke poteter ble for overveldende. Men Grandisen ligger fortsatt urørt i fryseren.

Snøfreseren kom definitivt i grevens tid, for dagen etter leveransen har det lavet ned. Joachim freser entusiastisk rundt, Shiva løper hysterisk ved siden av og prøver å spise opp all snøen, og Magnus sleper den lille lekebilen sin etter i et forsøk på å hjelpe pappa.

Jul 2009 030

Joachim viser seg å være en ivrig friluftsmann så snart han kan få selskap av noe dieseldrevet til 15.000 kroner!

Magnus har fått sine første ski av farmor og har fått sin egen snøfreste skiløype rundt huset. Men ikke overraskende liker han best å “Kjøre fort!”, en litt krevende øvelse for hans foreldre som må løpe med ham ned oppkjørselen med max fart og minst mulig fare for å gå på snørra for alle parter.

Jul 2009 057

Den stolte far, korrekt antrukket i joggebukse og tøfler.

Og helt til sist: Vi fikk en brandy av noen som bare skrev “Fra oss”, så hvis det er akkurat deg, så vil vi gjerne får si tusen takk, for den er utrolig god!

2 Responses

Write a Comment»
  1. Elin pelin

    Kjære Maria! Jeg tror du må være verdens tapreste kvinne. Jeg skal aldri mer klage over at stua er ruskete og gremmes over at kontaktene står i en blomstervase. Til info pyntet vi til jul med en pose lett-repp i vinduskarmen, men jeg skjønner at oppussing av treroms leilighet i gamle Gerhardsen-land der alt under overflaten er 1000 % på stell med kun ett barn er peanuts med blåbær på. God jul til dere alle sammen!

  2. Maria

    Takk, takk – jeg kan aldri få nok av nesegrus beundring!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)