Førpremiære på vårt nye bad

Dette har jeg ventet lenge på, og jeg skulle ikke la noe få spolere opplevelsen. Jeg satt oppe til resten av huset hadde lagt seg og listet meg så stille opp på badet. Jeg satte meg en stund på tronen og lyttet etter om jeg hadde vekket noen – nei, alle snorker heldigvis som vanlig. Begge mine barn, kona og til og med bikja, snorker værre enn værst – noe som er spesielt ille da vi alle sover på samme rom.

Jeg satt en stund på tronen og kontemplerte på alle de fantastiske stundene jeg ville komme til å ha her inne (alle familiefedre vet at tronen er det eneste stedet i huset man får være i fred – folk skygger liksom banen når de vet at far sitter på dass). Jeg iaktok dusjen som stod foran meg og forsøkte å ta det hele innover merg før jeg skulle besudle den med mitt skitne ytre. Mens jeg satt der tenkte jeg på hvordan Gollum må ha følt for sin Precious i Ringenes Herre – jeg tror faktisk jeg på et tidspunkt ytret “Preeeciousss”. Mye mulig en steamdusj ser en smule harry ut, det er mye “bells and whistles” og skinnende krom, for å si det mildt. Men en ting er sikkert, det kommer til å bli sinnsykt digg med masasjedyser i full kroppslengde, steam, takdusj, fotdusj, og innebygget radio – uansett hvor harry det måtte være. Og for min del kan man gjerne sette plysj på dosetet og sånn dodamedokke over dorullene sålenge jeg får steamdusjen min – komfort over stil.

Nyheten om at kaldt og varmt vann var feilkoblet tenkte jeg at ikke innebar større problemer enn at man måtte sette termostaten motsatt vei. Men jeg kunne ikke ta mer feil – termostaten gikk helt ape og nektet å samarbeide. Det var kun to innstillinger; kokvarmt eller iskaldt – ingen midt i mellom. Å forsøke å vri termostaten kjapt og vekselvis mellom kaldt og varmt førte bare til at jeg ble skoldet og fikk forfrysninger mer eller mindre samtidig – ikke gjennomsnittlig bra.

Jeg vurderte å gå å hente slegga, men til min forargelse kom på at den lå ute i uthuset. Men nå skulle det dusjes, om det så skulle ta meg hele natta å fikse driten. Jeg hentet min største rørpumpetang og gikk ned i kjelleren for å skru av vannet, og håpet på å ikke støtte på vår aupair kun iført våt sagflis og rørtang. Å fikse feilen var ikke videre komplisert, men kronglete da en steamdusj har like mange slanger som det finnes spaghetti på en pastatallerken – og de jeg måtte bytte om på lå selvfølgelig innerst og underst – jævla kineserfaen som lagde dette, om jeg en dag møter deg…

Endelig kunne jeg la det deilige vannet skylle av all skitten utvendig og tine opp permafrosten innvendig. Wunderbar!! Jeg vet ikke hvor lenge jeg ble sittende der, men det må ha vært lenge, for varmtvannet begynte til slutt å ebbe ut (vi har en stooor tank, og ikke en eneste dråpe varmtvann har blitt brukt det siste halvannet døgnet, minst).

Når familien voknet i morges var det til en deilig morgendusj. Nå lukter vi alle blomster igjen! Nå gjenstår det bare å få på plass servanten og koblet til steamfunksjonen på dusjen, et par lamper, og så er vi så og si ferdig med gjestebadet. Håper på å kunne ha premiæren i kveld.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)