Fest og moro!

Vi sa entusiastisk ja til å huse julebordet til Joachims jobb da vi fortsatt levde i illusjonen om “Fire rom, fire menn, fire uker” og trodde bad, vaskerom og toalett skulle være fiks ferdig. Den illusjonen brast jo for lenge siden, men julebordet besto. I går startet forberedelsene på klassisk vis; vår eneste fungerende vask gikk potte tett. Joachim sto i to timer med Plumbo (vi har brukt 4 flasker på en måned…), stakefjær og sugekopp. Tanken på å vaske opp etter 18 mennesker på do, for hånd, fikk min kjære til å true med skilsmisser, halshugning og diverse hevnaksjoner. Skylden måtte åpenbart være min eller praktikantens. Vanskelig å argumentere mot, ettersom Joachim knapt har laget en kopp te på kjøkkenet. Jeg følger nemlig Hitlers ordre om Kinder, Kirche, Küche der jeg styrer med unger, matlaging og dåpssamtaler… Uansett, vasken ordnet seg ved hjelp av rørlegger og kleshenger.

Deretter fulgte en frenetisk runde på IKEA, KID Interiør, Polet osv. Da jeg sto og drysset litt potpourri og dro litt hjelpesløst i den litt krøllete duken, kom jeg til å tenke på en reportasje i et interiørblad, der det sto uthevet “Keg begynner i god tid. Hvis jeg ikke er fornøyd med dekorasjonen, tar jeg alt sammen ned, og begynner på nytt”. Tja. Måtte også supplere vårt litt hullete servise med diverse nødkjøp på IKEA, så planen om et stilrent, klassisk servise må nok en gang utsettes. Men man blir jo ikke så lei seg når vinglasset til 6 kroner knuser, eller når duken til 69 kroner blir full av rødvin.

Som vanlig hadde jeg et lite sammenbrudd av typen “Jeg har ingenting å ha på meg”. 10 minutter før festen startet løp jeg fortsatt rundt i koks-flekkete joggedrakt, udusjet og usminket. Fikk hastebarbert forsiden av leggene (ja, jeg har lært meg å prioritere) i vasken på do, og ekspressminket meg. Parfyme, rouge og lebestift ligger fortsatt i en umerket pappeske. Spenningen var stor da det ble stadig trangere for hver hekte jeg lukket i kjolelivet, men jeg kom nå hele veien ned, og det var jo ikke så værst 10 uker etter en fødsel.  Barna oppførte seg eksemplarisk og sov hele kvelden, så jeg slapp å løpe opp og ned minusgradertrappen med bare skuldre. De sover riktig godt innpakket i ull på 11-graderssoverommet.

Sjekk ut albummet fra festen:

TradeDoubler julebord 09

Utover kvelden ble det høy stemning og naughty dancing, og jeg tok meg gang på gang å tenke at “Nei, nå får vi klager fra naboene!” Utrolig deilig med et hus der man ikke trenger å ta så mye hensyn og være iakktatt hele tiden! Klokken 4 var vi i seng med to store og en liten overnattingsgjest på sofaen i stua. Tre timer senere startet Magnus nådeløst med traktoren som vræler “Old Mac Donald had a farm, ia ia oh!”, oppvaskmaskinen hadde lekket utover kjøkkengulvet og alt var ved det gamle.

Men nå har vi fått fliser og panel på det lille badet! Og isolasjon og gulv på det store badet, så nå vil temperaturen i andre etasje litt bedre. Kjærkommen framgang!

One Response

Write a Comment»
  1. Gøril-Pøril

    haha, jeg lever og ånder for disse morsomme innleggene. Det høres kanskje litt sært ut, i og med at jeg har en familie og sånn. Men er de like morsomme? Neppe!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)