Den store familiefesten!

tanum kirke

Tanum kirke - en av Norges eldste

Olala, nesten 40 mennesker fikk vi plass til i spisestua da Lille-Karin ble døpt iført kjolen som Tante Karin ble døpt i i 1945, og Lille-Karin (som nå er blitt Store-Karin) ble døpt i i 1981. Det blir mange i hus når 8 av våre 10 søsken kommer, og 6 av våre 14 nevøer og nieser – og alle tar med seg kjærester og barn!

Villa Hilton ble nøye inspisert, inkludert vinduene som var så grå at de nesten ikke slapp sola inn. Jeg velger å ignorere gode råd jeg fikk om at rødsprit i vaskevannet gjør at man kan vaske vinduer i minusgrader.

Opptakten til dåpen startet dagen før da oppvaskmaskinen truet med å takke for seg ved å spy ut stadig mer vann utover kjøkkenet.

9b Til Bords

28 voksne til bords. Diverse barn på diverse fang.

Oppvask for hånd i utslagsvask med kun kaldtvann fristet ikke, men jeg har brukt opp alt hysteri for lenge siden. Faktisk alt før julebordet for en måned siden, for da konket jo oppvaskmaskinen også ut uten at jeg lot meg affisere. Blandet med all stubbloftsleiren ble så det mer ut som opptakt til gjørme-spa enn fint selskap 24 timer senere.

Litt tape og wire, og god hjelp fra onkler, tanter, kusiner, fettere, fedre i alle varianter, tanter og ikke minst min super-mamma, så ble det mot alle odds hvit duk, sølvbestikk, porselen og kandelabre likevel.

Tusen takk til alle som stilte med kake, bæring av stoler, bord, mineralvann, dukstryking, gulvvask  – dette hadde vi ikke klart selv! Og en spesiell takk for verdens beste snitter fra Norsk Bedrift Catering (fetter Hans Kristian og hans kokk som hadde brukket benet – men man smører jo ikke snitter med føttene?).

17 Karin og faddere 1

Supersøstre og superfaddere - jeg tenkte de skulle få begynne faddergjerningen alt neste helg, for jeg vil på kino og se Avatar!

Karin sov seg gjennom det hele og rynket bare litt på nesa i søvne da presten tok vann på hodet hennes.

13 Karin dåpsdagen 1

Snorkfrøken sovnet midt på langbordet

Magnus var helt eksemplarisk i kirken, og ganske eksemplarisk hjemme, selv om hans kusiner nok mangler et par blonde hår på sine små hoder…

Sentimental som jeg er, måtte jeg felle tårer både her og der (eller var det mest snørr?) – jeg blir så enormt rørt av kirkeseremonier og taler -  det er Olseng-genet som vi alle er utstyrt med i familien.

Avslutter med et lite bilde etter festen der min mor (aka Hvit Tornado) vasker opp 30 kuverter for hånd i plastbalje med varmtvann fra tekokeren.  År med erfaring har lært oss alle å la oss viljeløst kommandere rundt når mor og tante har bestemt seg for å ta kontrollen. Jeg prøver å få det til å se ut som om jeg hjelper til, men står egentlig midt på gulvet som en forvirra høne.

Det er jo styr med slike store familiesammenkomster, men det er hyggelig å stelle i stand for barna sine og ønske et nytt familiemedlem velkommen i familien!

14 Stolt storebror

Storebror og lillesøster

22 Dagen Over

Hvit tornado

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)