Norges styggeste kjøkken!

Aftenposten har utlyst konkurransen om Norges styggeste kjøkken, vi melder oss selvsikkert på! Vi har jo faktisk et ganske eksklusivt Sigdal kjøkken men 50 år etter installasjonen er det minimalt med estetikk og funksjonalitet igjen.

Norges styggeste kjøkken 001

Vår eneste fungerende vask. Kun kaldtvann. Laget før gummien ble oppfunnet, da den ikke har den tradisjonelle blå gummiringen på kanten, men en kant av tre. Dekorert med nødløsning for avløp til oppvaskmaskin, samt underlig forheng og diverse rør fra forrige eier.

Norges styggeste kjøkken 003

OPPVASKMASKIN OG KOMFYR. Begge deler fungerer rimelig bra så lenge man leder vannlekkasjen fra oppvaskmaskinen ned i en skål ved hjelp av en klut. Derav en vannskål til hunden og en vannskål til oppvaskmaskinen

Norges styggeste kjøkken 004

Vasken er tett,men det gjorde ikke så mye, for den hadde kun varmtvann. Det høres ikke så dumt ut, men etter tre sekunder er fingrene dine kokt, og det er jo faktisk litt dumt. Vasken er nå omgjort til resirkuleringsstasjon ettersom søppelskapet under (med dør man ikke kan lukke) viste seg å også være matstasjonen til Mikke Mus.

Diverse kategoriløse

Mikke Mus valgte å ende sitt liv i den tradisjonelle Rottefella, framfor Biltema og Claes Ohlsons muse-guilliotiner.

012

For de med interesse for nostalgi, hadde vi også en antikk musefamilie som endte sine dager i en innkassing bak komfyren. Hunden spiste dem opp mens jeg funderte på hvordan jeg skulle avhende dem. Problem solved.

Norges styggeste kjøkken 005

Grumsgrønne fliser, skapdører som alltid sklir opp, benkeplate som er slitt gjennom lamineringen. Merk dog optimistisk fruktfat i hjørnet (og gjenglemt julelysestake)

Norges styggeste kjøkken 007

Med litt velvilje kan dette bordet kalles shabby chick, men til daglig kalles det bare "Rundkjøringen" grunnet sin enestående evne til å alltid stå i veien. Men det var alldeles gratis! Merk også taklampe lett off-center som vi alle skaller i hver bidige dag.

048

Det populære hullet i gulvet. Her nede foregår klesvask for 3 voksne og 2 barn, i 4 grader celsius.

norges styggeste kjøkken 009

Korkflisene har kapitulert etter gjentatte vannlekkasjer fra oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen tåler ikke stress, og har selvdødd dagen før barnedåp (38 personer invitert) og julebord (20 personer invitert)

Men, det er ingen grunn til å fortvile! Under kjøkkenets noe uskjønne ytre, gjemmer det seg intakte skatter som en vakker dag skal få komme til sin rett igjen:


norges styggeste kjøkken 011
Nydelige antikke fliser bak komfyren – en hel vegg!
norges styggeste kjøkken 013

Originalt panel i perlestaff fra 1900

Så da håper vi på mange stemmer konkurransen starter opp, og at kanskje Cathrine Sørland eller Maxbo, eller kanskje Sigdal Kjøkken oppdager vår vanskjebne og forbarmer seg over oss!

6 Responses

Write a Comment»
 1. Vibeke

  Jeg ser frem til “etter” bildene. My God.

 2. Jeg vurderer å kjøre en motsatt før-og-etter-bildeserie av meg selv – hvordan jeg ung og duggfrisk inntok Villa Hilton, for å bli spyttet ut som en utvasket, grå, rynkete gjeldsslave noen år senere. Men jeg og min søster planlegger anbudsrunde på Botox med søskenrabatt, så vi røyker og drikker ufortrødent videre!

 3. Cecilie

  Ha-ha! Denne konkurranser er dere jo bare nødt til å vinne da! Gi lyd om når man kan stemme da..

 4. Ingeborg

  Fantastisk! Vi heier på dere!

 5. Fantastisk kjøkken. Jeg fnisa ukontrollert da jeg leste dette innlegget. Kjøkkenet ditt oppsummerer tilstanden i hele vårt hus. Hehe.
  Med en kjøkkenvask som er tett på 7 året, hull i gulvet på do, oppsamlingsbøtter for vann på avveie både her så er nok Casa Vika omtrent i samme stand Villa Hilton. Men det er utrolig hva man venner seg til. Vi tar utfordringer på strak arm – ja, vi syns til og med de har sin egen sjarm. NOT
  Håper du vinner – hvis ikke jeg melder med på – da for du en run for your money – hehehe

 6. Frank Jensen

  Hei :)

  Spennende å lese om huset ditt. Jeg eier selv en stor bolig i Oslo som også er fra 1900 (og jeg mener 1900, ikke 1900tallet) hvor jeg oppdager gamle skatter hele tiden nå mens vi renoverer. Masse gammelt panel, laftet tømmer, skjulte mursteinsvegger med pipeløp på kjøkkenet fra før de hadde strøm etc.

  Det er som å gå på en evig oppdagelsesferd, hvor man hele tiden sjarmeres i senk og taes 100 år tilbake i tid.

  Lykke til! Det er mye slit, svette og tårer, og regninger herifra til evigheten, men det er virkelig verdt det :)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)