God Mor-alarm!

For de som måtte nære bekymring for våre barns velferd – frykt ikke. Ikke bare kan jeg sparkle, pusse og male, jeg kan også ta-tara-ta: Arrangere påskeverksted med storesøster og niese!

Dette ble planlagt med en uvanlig grad av framsyn, da jeg troppet opp på Panduro og ba om mekkesett for påskekylling for to dager siden. Jeg returnerte med noe som skulle bli 8 høner og 8 haner. For å dempe spenningen, kan jeg alt nå forsikre våre kjære lesere med at det bidde verken høner eller haner. Til tross for at Pandurodamen lovet at hun solgte meg et idiotsikkert påskekyllingsett, så gikk øynene mine i kryss alt på pkt 4 under “Påskehøne”. “Påskehane” var like komplekst, med hatt og nebb og gud vet hva. Ikke hjalp det at Magnus og kusine Norah kastet hane- og hønekroppsdeler på hverandre mens jeg prøvde å lese instruksjonene. Men altså, slik foregikk det hele:

1. Ikle barn påskekylling-outfit

Påske

Gul fra topp til tå

2. Så plukke grener til påskeriset. Disse skulle selvsagt vært plukket for lenge siden, slik at de hadde sprunget ut til påske, ikke pinse. Selvsagt skulle heller ikke Magnus satt seg på rumpa i Lake Gjølle (det sto ingenting i prospektet om at vi hadde en innsjø i oppkjørselen vår på 3×5 meter) slik at jeg slapp å skifte på ham etter tredje gangs gjørmebad på 24 timer.

3. Blåse innmaten ut av 4 egg, male dem psyko-gule, pynte med fjær og være utrolig flinke mødre; sjekk bare mitt selvtilfredse (og usminkede…) tryne:

Påske

Look what I can do!

Men sjekk det flotte resultatet!

Påske

Nei så flott a gitt! Merk påfulgfjær.

Påske

Påskeris med pedagogisk tilsnitt: Egg (høyre) blir til liten kylling (midt) blir til stor kylling (venstre). Glemte desverre å fortelle poden at kyllinger kommer fra egg, men det kommer en dag i morgen.

Mens søstrene sisters drev pedagogisk virksomhet i spisestua, bedrev onkel og nevø videre på sitt bedervede bryggeri. Dette blir sikkert nøye omtalt på mikrobryggerisidene for de spesielt interesserte. Jeg konstaterer bare at det stinker bryggeri her inne, og sannsynligvis kommer til å gjøre det inntil kjøkkenet blir byttet ut. Joachim påstod det bare var vann på gulvet, men jeg har aldri sett vann med gult skum. Merkelig nok fant jeg dette bildet inne i kameraet. Og bilder kan si mer enn tusen ord som kjent:

Påske 041

Hmmm. Kan det være at "vannet" med det gule skummet har trukket inn i de sprukne korkflisene for så å slippe ut en jevn eim av brun bule?

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)