Parkettmannen

I dag hadde jeg besøk av parkettmannen fra et lokalt parketsliperi (har fjernet navnet fra tidliger poster av fare for ærekrenkelser).

Parkettmannen var av typen “Mann i sin beste alder” som var lettere fremmed for konseptet “Kunden har alltid rett”, og satset helhjertet på “Jeg har alltid rett”. Først nektet han nesten å komme etter at jeg hadde sagt at gulvet var fritt for avrettingsmasse og maling. “Nei, det får du få noen andre til – sånn avrettingsmasse og maling orker jeg ikke med”. Fikk oppklart den lille misforståelsen og overtalt ham til å ta en tur. Prisen på ca 100,-/kvm som hans kollega hadde antydet ble blankt avvist med “Høhø, kollega og kollega, det var nok kjærringa du snakka med da”.Han var ikke ute av bilen en gang før han hadde fått øye på snøfreseren og mente vi selvfølgelig måtte få en firma til å måke den håpløst lange oppkjørselen vår.

Rett innenfor døra, ville han kjapt vite hva vi hadde betalt for huset. “Ja det var jævla mye penger, her kommer dere ikke til å bli ferdig før dere blir gamle og da er det bare å starte på nytt igjen”. Jo takk for oppmuntringen. Så en rask inspeksjon av gulvet med det lille enorme hullet. “Nei, dette kommer dere aldri til å få pent, så han ville bare lagt ny parkett over hele dritten”. Jeg prøvde entusiastisk å forklare hvordan vi kunne erstatte planken på ulike finurlige måter, men nei, med mindre vi kjente en veldig god snekker da, og det ville jo bli kanondyrt, så det er best å legge parkett (etterfulgt av historier om andre idiotiske kunder som insisterte på å lappe på gammel drit i stedet for å legge parkett).

Så prøvde jeg spakt å argumentere med at vi ville ha samme gulv i alle rom oppe og derfor ikke kunne legge parkett over det lille enorme hullet,  men det var i allefall det dummeste han hadde hørt om (etterfulgt av historier om idioter som ville ha samme gulv i alle rom i stedet for litt parkett og litt flis og litt slipte gulv). Da jeg forklarte at det ikke var så farlig fordi vi skulle male gulvene, fikk jeg høre at “Male disse gulvene her? Ja det er jo enn sånn motegreie nå det”. Det hele ble avsluttet med den klassiske “Jaja, det er ditt hus”, mens han klappet på de sjelløse sponplatene som ligger og breier seg over mitt elskede perlespontpanel og sa “Ja, disse må dere beholde”.  “For ei skrullete kjærring” var nok det siste som gikk gjennom hodet hans før han forsvant for å bombardere nok en kunde med sine gode råd.

Jeg slutter aldri å fascineres over sånne mannfolk som bare kommer marsjerende inn og med en blanding av kommandoer og fornærmelser får meg til å føle med som en liten tåpelig jentunge som står der og unnskylder meg. Det er millioner av dem der ute! Sannsynligvis nærmere 2,5 billioner faktisk. Hvorfor kan ikke alle være som min mor og søster og beste venninner spm sier “JA for en FANTASTISK ide Maria, det kommer til å bli KJEMPEFLOTT!”

3 Responses

Write a Comment»
  1. Jeg sender deg navn og telefonnummer til vår gulvsliper. For han var ingen ting umulig. Han kostet nok mer enn 100/kvm, men gulvene ble ferdig oljet med poleringsmaskin.

  2. Maria, jeg synes at ideen din med gulvene er kjempegod. Seriøst. Det blir utrolig fint, jeg digger huset deres, og dessuten er du kjempepen!

    Er forøvrig sikker på at denne mannen du beskriver spesialiserer seg på legging av linoleum over parkett samt nedpussing av stukkatur “som bare samler støv uansett”.

  3. Din parkettmann viste seg å være et funn! Tusen takk! Han setter i gang på mandag – oppdatering følger…

    Maria

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)