Vi utvider!

Nå har det gått litt over en uke siden vi mottok nyheten om at Joachims eldste bror var død. I vårt overbeskyttede velferdssamfunn finner jeg det fortsatt utrolig vanskelig å forstå at en person man er glad i og trenger, faktisk er borte for alltid, og ikke bare er på en lang ferie med dårlig mobildekning. Ingen mer Onkel Kul for barna, og ingen storebror med skarp humor og skarpt hode å søke råd hos. Det hele ble ekstra komplisert siden han døde på ferie i Laos sammen med sønnene sine – et korrupt, underutviklet land med minimalt med medisinsk kompetanse og engelskunnskaper.

Nå har vi endelig fått guttene hjem, og lørdag hadde vi foreløpig rekord med 7 stk Gjølberg under samme tak den natten (8 stk hvis hunder har etternavn, Shiva er definitivt svært deltagende i alt som involverer indrefilet av svin). Så vi har drukket litt, og spist litt, og ledd overraskende mye, og tørket litt snørr og tårer og blitt enig om at yngste Fetter Kul blir boende her et år eller to til han er ferdig med militæret og godt i gang med utdanning eller jobb. Godt vi kjøpte stort hus! Til sommern blir vi 8 stykker i familien som bor her – min Carl Larsson/Larssons Gale Verden-plan ligger sannelig foran tidsskjemaet.

Men altså; for at Fetter Kul x 2 skulle slippe å sove på samme rom som tante og onkel, så måtte vi tette igjen veggen mellom de to soverommene oppe, og vips så hadde vi et gjesterom. På sikt er ikke dette egnet som permanent rom, så nå har vi satt kubeinet i det tidligere kjøkkenet oppe så det kan bli rommet til Fetter Kul. Jeg ser allerede nå at det ligger an til en aldri så liten ekteskapelig disputt mellom Maria som vil restaurere perlestaff-panelet vi fant under sponplatene og pusse/male tregulvet i vakkert grått versus Jokke som vil beholde sjelløse sponplater og legge parkett totalt blottet for sjarm og karakter. Jeg skal holde dere oppdatert om hvem som vinner.

Dermed står do/kjøkken/vaskerom litt på vent så lenge. Vi vurderer å sette bort kjøkkenet til tross for at vi egentlig ikke har råd. Vi er rett og slett ganske slitne nå i kropp og sjel, og nå har også kaffetrakteren bestemt seg for å lekke. Karin gjør ikke saken lettere ved å ha bestemt seg for å spise hele natten og sette i gang med en gledsstrålende konsert av noe som ligner mistenkelig på lyden av vinkelsliper kl 05 nesten hver morgen. Vi må jo få annekset ferdig i tid til sommeren også. Men: Lediggang er som kjent roten til alt ondt.

4 Responses

Write a Comment»
 1. Trøst fra en fremmed.
  Heldig for fetter Kul x2 å ha dere.
  Jeg stemmer for å male opp perlepanelen. Utrolig hva litt sparkel oog akryl kan gjøre med trist treverk. Vi beholdt plater i tak og vegger i et rom – midlertidig, som er blitt 3 år. Og lurer fortsatt på når dette rommet skal passe til huset.

 2. Sidsel

  Ojda, dette var trist lesing, Maria! Dere hadde lissom nok – livet er “fragile” som Sting synger, vi kan få oss en tankevekker noen og enhver. Selvom det hjelper svært lite, så sender jeg i tankene en trøsteklem til dere alle.

 3. Eg fann denne bloggen via byggebolig for nokre få dagar sidan, og har ledd så tårene trilla. Denne posten var derimot veldig trist å lese. Slike “trøkkar” er med på kjøpet når livet skal levast, men kjekt er det ikkje. Håpar alt går godt for fetter og resten av familien :) Husprosjektet ser fantastisk ut, og eg har studert teikningar og lest om alle idear. Vi bygger eit nytt og moderne hus, men skulle eg IKKJE hatt dette, så ville eg hatt ein slik perle som dette. Eg er så glad at de har respekt for huset, og ser dei verdiane det representerer. Så forstår eg også at ein av og til må gjere praktiske valg. Det er klart at det går an å kombinere nytt og gammalt. Eg håpar de greier å behaldet det gamle golvet og dei gamle veggene, sjølv om tida er knapp. Dersom ikkje ville eg valgt noko kjapt og gale, midlertidig (laminat frå IKEA?) som ein kan fjerne seinare.

 4. Maria

  Takk for alle gode ord og velkommen til Kjersti! Tror jeg må lage en liten avstemning angående gulv/panel-dilemmaet vårt. Er sikker på seier, men må nok får herren med på utformingen av avstemningen, slik at han godtar resultatet, dvs bøyer seg for det overveldende flertallet for gamle og sjelfulle løsninger!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)