Hjernevask?

Vi går meget vitenskapelig til verks her i huset. Vår vann- og avløpsguru kom innom på besøk, bestilte kaffe og inspiserte anlegget med fynd og klemt. Det store spørsmålet er selvsagt hvor i alle dager nettverket av rør og ledninger går under bakken. Det eneste vi har er noen mystiske håndtegnede skisser fra kommunen, og arkitektegningene fra 1900 der det mest informative er av typen “Røgerum”, “Pigerum” osv.

Men fortvil ikke: Vi har jo to ledningsstumper å bruke som ønskekvist! Både VVS-guruen, Joachim og jeg fikk utslag på nøyaktig samme punkt. Se bare; pinnene krysser seg akkurat her:

14 april 004

Vennligst se bort fra stor flekk midt på blusen. Det er concealer som ved hjelp av tyngdekraft og fumling havnet på min mage og ikke hadde vett til å conceale seg selv på svart underlag (fikk klint litt under øynene også). Sikkert ingen av de ca 100 studentene jeg har undervist i dag som så det.

14 april 005

"Kvistgjengeren" som det heter i følge Wikipedia... på vei mot det magiske punktet.

Kristian fikk det ikke til, og jeg tilskrev det lenge hans inkompetanse som “kvistgjenger”, men jeg leser altså i Wikipedia at:

“Ønskekvisten blir ofte brukt av mennesker som er opptatt av alternative betraktningsmåter. De er overbevist om at ønskekvisten virker…  fordi de tror på at det finnes en vekselvirkning mellom kvistgjengeren, ønskekvisten og den ytre verden.

Det finnes derimot mange som stiller seg skeptiske til, eller forkaster en slik virkning. De viser til vitenskapelig kontrollerte tester og studier rundt ønskekvisten som alle sammen er negative.

Det irriterer meg grenseløst at jeg så hvor Joachim fikk sitt utslag før jeg prøvde selv. Klumsete fra et vitenskapelig perspektiv. Jeg burde stått i et lydtett, lystett rom mens han gjorde det, men hadde dessverre ikke det tilgjengelig akkurat da. Enda mer irriterer det meg at jeg har havnet i gruppen for nolduser som tror på krystaller, engleskoler og telepati. Det lover dårlig for doktorgraden (vel i disse Hjernevask-tider kan jo alt passere som samfunnsvitenskap). Min far er jo tross alt (ufrivillig) æresmedlem i Parapsykologisk forening, så det må være både arv og miljø som har gitt meg en slik fabelaktig sjette sans.

2 Responses

Write a Comment»
  1. frid

    Det der virker ,ja.Mannen min finner vannrør ,gamle grøfter ol.Jeg har desverre ikke innebygget denne “magneten,”men har selv sett at det er pålitelig.

  2. Det blir interessant å se. Der hvor det på tegningene viser at røret går ut av huset fikk han påvisning med en gang – ganske så sprøtt egentlig da jhan ikke hadde sett tegningene (så langt jeg vet ihvertfall). Men der hvor det på tegningene viste at røret skulle gå videre fikk han ikke noen påvisning i det heletatt, men heller et helt annet sted. Han er hellig overbevist og insisterer på å grave etter overtro og ikke etter kommunens tegninger. Det virker riktig nok logisk at rørene skal ta veien der han pekte ut med ønskekvisten fremfor der tegningene viser at røret skal gå, så dersom han har rett så blir det jo et spørsmål for vitenskapen om det var ren logikk eller magi som ligger til grunn for påvisningene hans. Jeg tenker, skit au – la han få grave der han ønsker. Tar han feil får vi et terreng som står i forhold til resten av huset.

    Lurer på om man kan få påvisning på noe mer edelt, som olje eller gull? Vi kunne virkelig trenge et Klondyke nå.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)