Hjertesukk

Vi har kjøpt et stort, flott hus. Jeg føler derfor at jeg ikke lenger har lov til å klager over noe som helst husrelatert, slik jeg hadde den gang vi bodde i verdens minste rekkehus… (da ser jeg bort fra alle 12-barnsfamiliene som er strålende fornøyd over en stråhytte – det får være grenser for vidsyn).

Men nå må jeg altså til med litt husrelatert, terapeutisk klaging.

1. Halve hagen og gårdsplassen min er totalvraket. Jeg brukte akkurat ørten timer på å rydde opp og gjøre den fin. Våget til og med å drømme om å kjøpe en Pelargon til krukken min før gravemaskinen kom, maltrakterte plenen, spredde jord, grus og stein overalt, toppet med knuste biter av en gammel septiktank og rustne soilrør.

2. Containeren kostet oss utrolige 13.000 – TRETTENTUSEN – kroner. Mesteparten er fyllavgift for 6 tonn drit. Og det er sikkert 6 tonn til i garasjen og utover plenen.

3. Hva skjer med de fine gardinene, de nyrestaurerte antikke møblene, de persiske teppene og kakkelovnen? Å – er budsjettet omdisponert til budsjettpostene 1. Enda mer soilrør. 2: Enda mer container. 3: Litt glava. WTF?! Hvorfor ser ikke huset mitt slik ut: www.anetteshus.com

4. Jeg byttet 4 – FIRE – bleier mellom kl 19:00 og 19:10. Er det meningen med livet?

5. Jeg har ennå, etter 6 – SEKS – måneder til gode å være helt alene i mitt eget hus. Jeg liker å ha folk rundt meg, men er det lov å drømme om ett minutts stillhet?

6. Stokkmaur på kjøkkenet? Kan ikke huske å ha sendt skriftlig  innbydelse til dem?! Eller til råten de visstnok trives så godt i i følge Skadedyrkontrollen.

7. Hvem drømmer egentlig om å bruke fredagskvelden på å vaske en minigraver? Hvorfor spruter minigraveren iskaldt vann og jord tilbake på meg når jeg bare forsøker å være snill mot den, og hvorfor må festet til hageslangen knekke før jeg er ferdig?

8. Hvorfor finner vi bare defekt grunnmur og en enorm septiktank når vi graver? Hvorfor ikke en safe med gullbarrer eller i det minste en intakt antikk et-eller-annet som kan stilles ut på peishylla?

9. Hvorfor skal det koste 106.675,- å gjerde inn tomta med det billigste nettinggjerdet? Og hvorfor kommer aldri elektrikeren som skal trekke strøm så vi får ferdigstilt Kristian sitt rom?

10. Hvor blir det av Pollyanna-spiriten som forteller meg at jeg har to nydelige barn, en snill man, god jobb, herlige foreldre, søsken og venninner, som jo i det store og hele er mye viktigere enn at det eneste “design feature” i huset er et inntørket påskeris med to gulflekkete egg.

Sukk hjerte, brist ikke. Jeg fortsetter med kveldens trøstespising; Roquefort på kneippbrød…

PS! Vi fant ut hvorfor i allefall en av tegningene over rørsystemet ikke stemte. Den er speilvendt!

2 Responses

Write a Comment»
 1. Det er ikke mye trøst jeg kan komme med. Bortsett fra at det å blogge sikkert har den terapeutiske virkningen du nevner. Jeg tror at flere kjenner seg bedre igjen i dine betrakninger enn mange andre steder.
  Vi fikk nok ikke fullt så mange overraskelser i vårt prosjekt, men når noe uforutsett skjedde eller vi skulle gjøre noe tidkrevende så prøvde jeg hele tiden å fokusere på delmålene. Alt hva vi allerede hadde gjort, mer enn alt vi skulle gjøre.
  Og når det gjelder søppel så kjøpte vi en stor henger på Felleskjøpet en uke inn i prosjektet. Containerleie hadde ruinert oss. Hengeren har spart seg inn mange ganger.
  Har allerede bestemt meg at det blir grytekluter på dere tre første. Vil du ha mer farger så kan jeg komponere noe lystig?

 2. Reidar

  Anette har gooooood tid :-) http://www.anetteshus.com

  Har hatt container for stein to ganger for å fjerne gammelt kjellergulv. Etter som det ikke var armering i gulvet(!), kunne containerutleier “selge” massen som fyllmasse og vi fikk leie den gratis.

  Alt er svindyrt. Fikk pris på skifting av noe panel og et par takplater her om dagen, 63.000.- Det er under vurdering om dette skal gjøres selv, vel vitende om at det er vinter før man er ferdig. Det er tungt å svelge, og fyre avgårde halvannet godt feriebudsjett på noe man uten problemer kan få til selv hvis man bare får tid på seg.

  Hvis det er noe trøst i “bleiesituasjonen” så fikk jeg bæsj på meg i går av minstemann, det var trøkk i den…… :-)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)