Pollyanna på snarvisitt

Etter sist innleggs generelle furting, bestemte jeg meg på Pollyanna-vis for å ta skjeen i en annen hånd, la pipa få en annen låt og generelt kose meg i motbakkene der alt går oppover.

Min misunnelse over Annettes Hus kommer kanskje av at alt rundt meg rett og slett er skittent og stygt. Det kan man jo gjøre noe med! Rydde, vaske, tørke støv. Og ta-ta-ra-ta: Kjøpe gardiner til stua! Fant raskt en flott løsning som ville koste meg ca 250 kroner for hele pakka; Den “florlette gardinen” LILL og den hvite, enkle gardinstangen IRJA.

Lill

Irja

Vel  framme på IKEA, viste det seg at Lill og Irja ikke var mine nye venninner likevel; Lill så ut som en myggnetting og Irja som en strikkepinne. Myggnett på strikkepinne hjelper ikke estetisk tungsinn. Plan B kostet nærmere 1000,- og det er for mye å bruke på noe midlertidig. I ren trass trøstekjøpte jeg en bukett tulipaner på tilbud, hvilket kostet meg 49 kroner og 20 minutter i kø i hurtigkassa, der jeg tilbragte en god del av tiden på å forgjeves stirre stygt på de som hadde forbrutt seg på det groveste mot hurtigkassens regel om “Maks 15 varer”. Resten av dagen ble tilbragt med klappjakt på små barn som prøvde å ødelegge mine hellige tulipaner.

Dagen etter tok jeg nok en gang skjeen i en annen hånd; gjøre det hyggelig ute. Plantasjen lokket med tilbud på Pelargoner siden disse nå kan stå ute, så jeg dro med meg den førstefødte på Pelargonjakt.

skotsel_pelargon

Desverre unnlot reklamen å spesifisere at Pelargoner bare kan stå ute om dagen. Tanken på å først legge Magnus, så Karin, så hunden og så Pelargonene, ble for overveldende. I et øyeblikks svakhet trøstekjøpte jeg i stedet en frosk i stein, som jeg skal sette ved den største, bittelille dammen i hagen. Hva blir det neste? En rød nisse og en sopp i plast?

På listen over ting som går galt, kan jeg altså etter denne helgen utvide med:

 • Pinlig froskestatue i hagen
 • Mus som liker cashewnøtter i kjøkkenskapet

4 Responses

Write a Comment»
 1. Jeg er blitt så glad i deg Maria!

 2. frid

  Vi som kjøper et gammle hus ,må vist vere forberedt på overaskelser.Med andre ord ,nedturer.Vårt er fra -42,og vi har skiftet alt.Nytt tak,isolering,ny reim ,den stokken som ligger på grunnmuren.Vi bar innredninga i kjelleren ut ,på spade.Nå er det,dreneringa ,jeg bruker handemakt,delvid pg av økonomien,og for å trøste meg selv ,så tenker jeg :D ette er det samme jeg gjør på helsestudio ,når jeg skal trene syrke.Jeg tar i alt jeg klarer ,svetten renner,jeg får brukt muskler jeg ikke viste jeg hadde.Og dette er gratis ,jeg sparer til og med på å ikke leie folk.og jeg får frisk luft.Ja ,jeg og kjenner Pollyanna.Så til kneoperasjonen.Sånne ting har det med å komme ubeleilig,Da vi hadde bodd her 1 år ,fikk min mann diagnosen leddgikt.For knapt 20 år siden fikk min mann kneskade(av en glassbit).Han fikk infeksjon og det ble masse tull.Han var inn og ut av sykehus 103 ganger pga av det kneet,men nå er han bra. Så det går an,han klatrer ,legger nytt tak osv.Så det er absolutt mulig at det blir bra.Så til slutt ,fryden ved å bo her ,vi har verdens vakreste utsikt (Hustadvika),stillhet,god luft ,selv om den av og til farer forbi i storm styrke.

 3. frid

  Ja,jeg glemte selvfølgelig å fortelle at vi og gjorde akkurat samme oppdagelse med grunnmuren.Bare støpt på innsiden, utsiden kunne en bare plukke fra hverandre ,har aldri sett sånt før.Det er litt rådvillhet om hvordan vi skal fortsette ,er redd hele muren og hus skal synke isammen ,om vi tar ut formye.dessuten ligger det berg helt inntil ,så det går ikke å få til en sjikkelig grøft.Sukk !

 4. Iris

  Fantastisk!!! Endeleg ein blogg med harde fakta utan dull og dall. Kom over bloggen din på ByggBolig.no etter at eg hadde surfa “internett rundt” og berre funne lyse fine alt-på-stell-hus-interiør-bloggar :-/ Det ser jo unektelig ut som Villa Hilton er eit perfekt hus!! Står sjølv med hus frå 1912, bebodd av ein gammel ungkar (seier vel sitt…) intil han takka for seg for eit år sidan. Ingenting er fiksa på, bortsett fra tetting av tak med skosålar, leverposteilokk og anna snedig han måtte hatt for handa…
  Tvitvi :)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)