Engler i sagflisen

Langhelger forplikter for både småbarnsfamilier og boligbyggere. Så langt ligger vi dårlig an på begge fronter. Gårsdagen ble viet fars andre mislykkede forsøk på å kjøpe TV og storhandel på Smart Club der mor fikk en umiskjennelig spraking foran venstre øye, som varsler den halvårlige migrenen. Eneste positive å melde fra den dagen var at Me, Myself and I vant i Trivial Pursuit med GOD margin – hvilket er best for husfreden.

Dagen i dag fikk en særdeles dårlig start, der jeg til slutt innså at jeg måtte ha litt frisk luft (etter å ha sparket et dekorativt hull i str 39 i Sigdalkjøkkenfront anno 1958). Luftet hunden og meg selv rundt Grønnøya, forfulgt av gal mann. Fint med schäfer da. Parkerte så barnet i barnepassen på treningssenteret mens jeg tilbragte en time i bekkenets tjeneste, deretter tok en tur på Ikea på jakt etter 11 føtter til vaskerommet, et blandebatteri og gjentatt jakt på den førsefødte, som fant ut at det var morsomt å rømme på selvbetjeningslageret. Far i huset satt hjemme og viet all sin oppmerksomhet til Hosten, Snørret og Den Såre Hals, som alltid kommer når det er fridager i sikte. Så en horribel tur på Babyshop på jakt etter bunadstrømper. For de som observerte rasende mor med med blandebatteri under armen,  og rasende barn med stadig lenger høyrearm, så kan jeg berolige dere med  at jeg har satt opp et fond til psykologregninger for framtiden. Fondet finansieres av pengene vi ikke fikk brukt på bunadsstrømper. Jeg trekker IKKE kølapp for å kjøpe et par strømper.

DSC02131

Før-bilde av vaskerommet. Kan ikke love noe etter-bilde. Noensinne! Tror det forblir slik. 2 timers innsats og eneste resultat er to spikerslag og et hjørneskap. Men fin farge på veggen i allefall.

Så fant vi fram det store verktøyet, feilmonterte spikerslag, dunket hodet i overskap og lette etter kryssvater vi aldri fant. Bot og bedring er ennå ikke lovet, og middagen ble fortært i sofaen med apekatter på 0 og 2 år klatrende rundt, siden spisebordet var erobret av sagmugg og verktøy. Karin snørret og brakk seg fordi maten var for klumpete, og sannelig kastet ikke Magnus opp alt sammen da vi tvang ham til å ta en bit før han fikk se TV. Hunden spiste det opp, mens Kristian satte seg med ryggen til og brakk seg diskret.

Småtrollene ble tvunget i senk en etter en, og så kom endelig den etterlengtede voksentiden. Denne ble viet TV, inneklemt mellom to store menn som snørret høylydt pga Grusom Forkjølelse og Grusom Pollen. Vi har nemlig en treseter, men kun en puff, og siden alle er like late, vil alle ha bena på puffen og da må vi sitte tett-i-tett.

En liten tur i andre etasje avslørte derimot at ikke alt gikk helt etter planen. Små fotspor i sagmuggen ledet meg til splitter naken storebror med Fisher Price leke som sang psykedelisk Nøtteliten-sang, i seng med lillesøster som lå begravd under en tankbil. Barna er nå lagt på geledd og iført bleie, i påvente av at kvelden skal senke seg og vi kan ta fatt på en ny dag. Morgendagen kan bare bli bedre.

DSC02135

Ser her at en viss person har smukken til lillesøster i hånden, og et selvtilfreds smil om munnen. Mye som avsløres av blitz.

One Response

Write a Comment»
  1. Sidsel

    Grønnøya? Var ikke Brønnøya da? Der har vi nemlig hytte, hvor du kan sette deg på trappa og ta en pause på en fin dag – og er det noen hjemme, så får du nok en kaffekopp :)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)