Ode til husmorvinduet – og au pairen

Hadde jeg vært husmor hadde jeg utvilsomt bestilt husmorvinduer fra topp til tå i hele huset. Vårlyset (eller mangelen på sådant) ble stadig mer påtrengende og siden Magnus var hjemme med forkjølelse kom jeg på følgende brilliante ide: Legg minstebarnet til å sove i fire timer (!), ta med størstebarnet på trening og ukeshandling, gi au pairen en bøtte og gumminal, og returner til skinnende vinduer. Men da jeg kom tilbake var hun langt fra ferdig, stakkar, og lot seg ikke true til å ta pause heller. 6 timer holdt hun på! I mens fikk jeg sullet rundt og kosa mer kidsa og moret oss på Ikea mm.

Og ennå er bare første etasje unnagjort. Nå er ikke hennes vasketeknikk den aller beste, til tross for at vi begge nøye studerte Vindusvask-DVD-en (en stum mann som vasker ulike typer vinduer med beundringsverdig teknikk). Denne flotte DVDen fulgte med vindusvaskesettet jeg kjøpte etter å ha vasket en sjettedel av det ene stuevinduet for to måneder siden (har ventet på inspirasjon en stund ja…).

mopp

Vindusvaskerens drøm fra Norgesmoppen. Bøtte og DVD medfølger.

Vask av ett stuevindu her tilsvarer ganske nøyaktig 8 husmorvinduer! Vinduene er delt i 6, med doble, koblede glass – for et makkverk! Ikke rart man måtte ha “pige” til slikt. Jeg kommer til å måtte få barn + stemme på KrF annethvert resten av livet slik at jeg kan ha en jevn strøm av au pairer og kontantstøtte til vindusvask.

orkide

Orkide til "pigen"

Au pairen ble belønnet med orkidé og nye gardiner (hun har den beste sengen, det beste klesskapet og det nest fineste rommet der hun stadig bedriver filippinsk cook-out og karaoke med venninnene sine, så hun lider ingen nød altså, bortsett fra når hun må vaske tilsvarende 79 husmorvinduer).

Av andre ekstremt konstruktive ting jeg har bedrevet i det siste:

 • Sensurert 50 eksamensoppgaver (nesten, mangler 3 stk)
 • Raket opp det siste løvet i hagen (nesten, mangler  siste del av oppkjørselen)
 • Totalreorganisert biblioteket (helt ferdig!)
 • Halvveisgjenninnredet Magnus sitt rom som barnerom (øh, her mangler mye)
 • Generalopprydning i spisestua (helt ferdig, men har blitt rotete igjen  – hvorfor!?! (Joachim!!! Kristian!!! Magnus!!!)

Har desverre glemt igjen kameraet mitt i Frankrike slik at søsteren min kan ta bilde av seg selv når hun spiser andebrystene jeg også glemte igjen i kjøleskapet hennes… så jeg får ikke vist våre lesere de dramatiske før-og-etter-bildene.

I avdelingen for skadedyr kan vi melde om at Villa Hilton har blitt en giftødemark av maurkverk, rottegift og musefeller.

maurkverk

Grunnutrustning for gamle hus

To mus er nede for telling, men angrepene i kjeksskuffen fortsetter… Heldigvis har de store og små maurene har vandret til bedre jaktmarker. I grunnen burde den enorme samlingen diverse-kverk som sto igjen i kjøkkenskapet da vi flyttet inngitt oss  et pekepinn… Og takk og lov – den skumle, stekre muggslag-lukten som lå som en klam sky i gangen, ble lokalisert til en like skummel søppelpose fra mikrobryggeriet som hadde blitt satt i gangen (Joachim!!! Kristian!!!).

One Response

Write a Comment»
 1. Hvis det noen trøst – og siden du tror/har fått inntrykk av at her er alt på stell til ethvert tidspunkt:
  Her er det også sånne vinduer. 28 stk, hvert vindu med 2 felt med 8 små ruter og innervinduer. Jeg har aldri regnet det om til husmorvinduer for det ville ødelagt både mitt hus og ditt hus for alltid, men det er en stor jobb.
  Og trøsten kommer nå. I år blir første sommeren av 4 mulige jeg rekker/klarer/orker å pusse samtlige vinduer. Jeg har myst mot vinduene og tatt de verste og de som syns mest.
  Ellers er jeg imponert over både eksamensoppgaveretting og løvraking.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)