Sminke brura

Jeg fortsetter ufortrødent mitt prosjekt med å gjøre det såpass hjemmekoselig her at jeg ikke faller inn i en dyp estetisk deprivasjons-depresjon. Ukens prosjekt er gardiner i stua. Som mange andre levde jeg i den tro at ferdigsydde gardiner var en quickfix. Dette skal jo bare være midlertidig mens jeg venter på 1) masse penger til å pusse opp stua, og 2) brevkurs i interiørariketifisering slik at jeg vet hva som er elegant og fantastisk. Derfor måtte det blir budsjettløsningen nok en gang. For å glede min kjære, var jeg innom både Biltema og Clahs Ohlson, i den tro at de hadde forbarmet seg over ungkarsmarkedet og laget noen superbillige gardiner. Den gang ei. Kun gardinstenger å få tak i der – det er tydelig at mor fortsatt må sy gardiner til ungkarene.

Til slutt falt valget på Jysk, og deres flotte gardin “Basic” til hele 24,50,- per lengde. Dermed fikk jeg gardiner til hele stua for 196,- Disse var hakket bedre enn myggnettingen “Lill” fra Ikea. Men ikke mer. Nærmere bestemt viste det seg å være gassbindet “Basic”. Komplett med et par gulbrune flekker på to av gardinene! I tillegg viser det seg at ferdigsyddgardinprodusentene ikke viser særlig hensyn til oss luksusdyr med ekstrem takhøyde, for det finnes ingen ferdigsydde gardiner til hus med 3m under taket. Dermed ser gardinene litt ut som høyvannsbukser. Kjøpte derfor en ekstra lengde som jeg skal ha liggende i en skuff til jeg en dag brekker benet og får to uker på meg til å klippe opp, skjøte og sy på de manglende 30 cm på alle gardinene.

De flotte gassbindgardinene viste seg å bli litt stive og merkelige, så derfor vasket jeg dem. Big mistake. Dette er tydeligvis engangsgardiner, for de så mest ut som vasket dopapir da de kom ut av maskinen. Etter stryking viste det seg at flere tråder hadde snurpet seg opp, og stoffet var blitt levjete og merkelig. What to do? Henge dem opp og late som ingenting. Her har vi det ikke så flotte resultatet:

photo

Gassbind i motlys

Men det er som kjent innsatsen som teller, og den manglet det ikke på. Her har vi beviset:

photo

Hva er dette for slags vinkel å ta bilde av sin kjære?

3 Responses

Write a Comment»
  1. Hehe – de gardinene hørtes helt fantastisk ut – både før og etter vask.
    Jeg er ikke selv så veldig flink med gardiner og slike ting – og gåten her i huset er nå hvordan man får vasket IKEAs billig- lift-gardiner – hehe – og får man i hele tatt vasket de?! Det står for meg som et mysterium – mulig de også er engangsgardiner;)

  2. Synneve

    Akk det o store gardinproblemet for oss med takhøyde! Dette er som jeg skulle sagt det selv. Melder meg inn i foreningen for fornem fattigdom. Herlig innlegg!!

  3. Maria

    Knæsjt! Velkommen i Foreningen. Hilsen Forkvinnen Maria.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)