Barnehageangst!

Veiet, og funnet for lett?!

Vi har vært på samtale i barnehagen Magnus skal starte i til høsten. Han er jo et annerledesbarn stakkars som har vokst opp i åpen barnehage med praktikant, og vi oppdaget at det nok må bli slutt på fri dressur og å la de tusen blomster blomstre.

Vi har nå 5 uker å plukke følgende blomster:

1. Bleie. Foreløpig resultat er en ruke på gårsplassen og en gul dam under spisebordet.

2. Spise pent. Da vi ankom barnehagen passet 1 (EN) voksen på 12 (TOLV) barn. Alene. Ute. De satt alle som perler på en snor og spiste frukt, takket for maten og satte oppvasken på en tralle (Hvor er strømhalsbåndet?). Vi må fange barn på spisebordet og vaske ned hele kjøkkenet, inkludert lillesøster etter at Magnus har spist.

3. Snakke. “Snakker han?” spurte tanten til slutt, etter at Magnus var stum som en østers. Hun trodde sikkert hun fikk et nytt “barn med spesielle behov” som ville avkreve henne mangt et møte med BUP og andre forkortelser.

Snakke, spise og drite? Hva har vi egentlig fått til å tre år? En Mowgli som spiser sand og putter sminke i do? Og en liten jente som bare lager bil- og monsterlyder? Er det for sent å melde seg på kurs for nybakte foreldre?! Finnes det noen kommunal hjelp å få? Hallo?

Gruer meg alt til første foreldresamtale som kommer til å starte omtrent slik: “Magnus er veldig flink til å rope høyt, spise sand og klatre i trær, MEN…”

4 Responses

Write a Comment»
  1. Jeg har de samme utfordringene som deg, enda hun minste min har gått i barnehage i to år;-) Hun er ikke engang tørrlagt fra puppen – så hos oss står det virkelig dårlig til! Hun blir tre i oktober…

  2. O lykke! Skal vi starte familiebarnehage slik at vi kan skjule våre forgremmelser i allefall i 6 år? Har linket til bloggen din og så meg nødt til å opprette ny kategori; “Bra dame”-blogg :)

  3. Tusen takk! Det er en ære;-)

  4. Min lille er nå 5 år – og skal fra høsten av starte i førskolegruppa på barnehagen. Grøss gru.
    Han snakker – litt vel mye – springer enda mer – roper, dissekrerer og blør – til stadighet.
    Førskoleaktiviteter er totalt uintressant – tegning, bokstaver og tall kan aldri matche tiss, promp og bæsj, og da mener jeg ALDRI.

    Mammas øyensten – mammas stolthet – kremt – han er nå GOD og veldig grei og snill:))

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)