Midsommar

Da har mor og barn returnert etter helg i familiens tegn – min bedre halvdel, dvs den halvparten av meg selv som er svensk, ble gjenforent med svenske kusiner, fettere, tanter, onkler og deres stadig voksende horde av kjærester og barn. Alt dette klemmes inn i verdens deiligste sommarstuga der vi klemmer i oss store mengder Matjessill, gräddfil, nypoteter og alt som über-svensk er.

Midsommar 001

Karin er klar for midsommar! PS. Hun hadde på seg pen, ren bunadskjole noen minutter.

Ferden dit fikk en litt trang start. Min snille mor og stefar reiste omveien om oss og plukket oss opp (og kledde på barna og pakket mitt upakkede pikkpakk). Kort tid etter at vi hadde passert deres hjem (omtrent en time etter at de forlot det), måtte vi ta en pit-stop for å skifte på minstefrøkna. Muttern foreslo optimistisk at vi kunne vente til Askim – hun har nemlig utført denne turen med Monster-Maria i baksetet, og mener at så lenge ingen brøler som besatt, så er det ingen grunn til å stoppe. Deretter kom vi ca 3 km til før Magnus begynte å hoste litt rart, og så kom hele frokosten opp, jenvt fordelt utover ham selv, bilstolen og meg. Vi fikk skrapt av det værste og hadde da kun 20 mil igjen, der jeg satt inneklemt mellom to barneseter med god plass til rompa, en arm og tre ribbein, og spylukten rivende i nesa.

Vel framme var det sol, sommer, blomstrende kjoler og bare velstand to dager til ende. Nettene var litt grusomme med først sykt barn og så myggspist barn. Jeg og Karin har 0 myggstikk, Magnus har ca 50, inkludert gjenklistret øye, og ser nå ut som en omvendt versjon av min røde polkadot-bikini.

Midsommar 011

Muttern lider av en slags omvendt Albert Åberg. “Jeg skal bare… male litt vindu”. Vasking av utedass snek hun seg også til, mens vi andre lå slengt rundt i hengekøyer og solsenger og ropte “Sett deg ned og slapp av!”. Selv lider jeg sterkt av klassisk Albert Åberg, og rakk derfor desverre aldri å ta oppvasken eller på noe vis bidra til fellesskapet annet enn ved mitt lystige nærvær.

Herren i huset har vært riktig så produktiv i helgen. Verkstedet er nå oppe og går til den nette sum av 0 kroner:

Midsommar 023

Det gamle kjøkkenet i 2 etg fra 1989 har fått nytt liv!

Mitt forjettede dagseng er også så godt som ferdig – skal lage skryte-bilder så snart den er klar!  For de som føler at det går litt for fort fram her nå, så kan jeg trøste med at det gjenstår littegrann jobb her:

Midsommar 024

Litt godt gammeldags søppel...

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)