Tilbake til viktoriatiden

Mellom slagene i dag fikk jeg sett litt på et program om noen snåle mennesker som flyttet inn i et gammelt hus og levde som i viktoriatiden. Plutselig slo det meg at det lignet bittelitt på livet vårt.

Stå opp med solen. Deretter hadde vi en liten pause fra viktoriatiden, for mor gikk litt uviktoriansk og la seg igjen, mens far kledde på og matet barn. Så kom mor på banen igjen, og resten av dagen foregikk i konservatismens tegn. Mor skifter bleier, tørker snørr og løper etter barna. Pigen hjelper også litt til. Far og morfar snekrer, sager og hamrer. Mor disker opp måltid etter måltid til alle aldersgrupper – serverer mat til far i felten og klapper begeistret over hans prestasjoner (inkludert lojal psykisk støtte under feilmontering av to skap). Hun handler mat, rydder, vasker (i vår viktorianske kaldvannsvask) og ordner med gaver til venninne, og herrene snekrer og hamrer litt til. Så er det tid for pysj og Putte i blåbærskogen, og så må far få litt godt servert i sofaen.

Nå høres det ut som om mor har gjort mest, men far kan altså skryte av ferdig montert klesskap og overskap pluss plate på kjøkkenet. Ikke dårlig! Dette kan han peke på og si “Se hva jeg har skapt”, mens jeg i morgen er like langt, og har like mange bleier, brødskiver og blåse-på-kneet foran meg. Men jeg ville ikke byttet for noe i verden!

Heia ny-konservatismen!

4 Responses

Write a Comment»
  1. Kjenner igjen arbeidsfordelingen;-) Det skyldes nok både personlige evner og personlige preferanser. Mor kan ikke gjøre de tingene Far gjør, og Far liker ikke å gjøre de tingene mor gjør.

  2. Jeg har skrevet det før og gjentar gjerne. Jeg skal vaske mange vinduer for slippe å skifte dekk på bilen.

    Nå er det ikke bleiebarn i dette huset. Så tiden det tar å skifte x antall bleier kan jeg bruke i hagen. Så min bruk av tid er heldigvis ganske synlig.

  3. Hehe, veldig festlig skrevet. Jeg har latt meg imponere av tv-serien, og nå blir jeg jammen litt imponert over dere også!

    Marie

  4. Takk takk for alle vennlige ord! Og velkommen til ny leser – imponerte lesere er jo spesielt velkomne her inne!

    M.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)