Intet skritt fram, to tilbake

Aaaargh! Flisleggerne ignorerte Joachims instendige terping på at de ikke måtte søle fug på flisene nå har fugen selvsagt  trukket inn i flisene overalt. Ergo må hele kjøkkengulvet slipes ned til frisk flis og så oljes på nytt. Bare oljingen tar minst 2 døgn. Jeg er sint, sur, lei og maksimalt frustrert. Noen må straffes – noen må få bank!

Jeg og morsan troppet jo opp for å vaske ned og lage logos av kaos her i dag. Jeg har ennå ikke felt en tåre over misæren, men min mor behandlet meg litt som en skjør psykiatrisk pasient, og sa med mild fløyelsstemme; “Og så setter vi knivene og gaflene her, det blir veldig praktisk”… “Og så setter vi denne blomsten her, se så fint det ble nå Maria”.  Jeg falt lett inn i rollen som halvhysterisk tenåringsdatter av typen “Jammen mamma, se her da, det kommer ALDRI til å bli bra, jeg KLIKKER!”. Slik holdt vi på i fire timer og dermed fikk vi ryddet og shinet opp stue, bibliotek og bad og generelt fjernet alle spor etter ungkarsliv og oppussing, samt innredet og fikset midlertidig kjøkken på vaskerommet, så nå er det teoretisk sett mulig å la familielivet blomstre. Men i morgen kommer vel et nytt lag støv over det hele…

Og for de som tror at jeg er en evig snylter på min mor, så kan jeg informere at jeg har brukt de siste 4-5 kveldene til å sage ned og partere trær, bære TVer, pakke ned og bære vekk tusen ting før visning og fotografering av huset hennes. Mens jeg sa med mild psykiatrisk sykepleier-stemme  “Se mamma, så tar vi bort de tallerknene og setter noen stearinlys der, og den TVen kan jeg bære opp i garasjen og så sager jeg ned det treet, så blir det fint til visning”, mens mamma sa “Åh, hvordan skal jeg rekke alt dette, nei nå må jeg sette meg ned, det blir for meget for meg”…

2 Responses

Write a Comment»
  1. …og sånn går no dagan! Synd med flisene. Må være fryktelig frustrerende. Godt at du og din mor tar vare på hverandre;-)

  2. Har også tenkt at det var en sånn mor du har.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)