Kjøkken borte

Mens jeg og barna har latet oss på hytta (i den grad man kan late seg alene med to barn under 3 år…), har herren i huset vært frampå med slegga. Vi ble møtt av en svett kar med slegge:

14 juli 011

Demolition crew

Kjøkkenet ligger nå her:

14 juli 012

The end.

Hele huset luktet plutselig litt sånn som det luktet på heimkunnskapssalen/matsalen på min gamle skole. Godt å få det ut! Det som var inni kjøkkenet ligger her – i spisestua.

14 juli 015

Sukk. Alt ble flyttet i full fart, så til og med skuffen med knekkebrød og muselort er intakt... Et par tomater fant jeg inni der også. Mannfolk...

Og siden Joachim var så godt i gang med slegga, så rev han likegodt dusteveggen i gangen, alle skapene, fjernet ørten gulvbelegg, undergulv og over 1 tonn stubbloftsleire. Alt som var i gangen er nå i stua/gjesterommet.

14 juli 014

Gangen ble utrolig fin uten dustevegge som sto ved trappa. Vi trenger ikke 4 sett doble dører inn til stua...

Med andre ord fortsetter vi vår tradisjon for å ta tre rom i slengen. Det er rett og slett ubeboelig her – ingen komfyr, rot og kaos og et tykt lag med støv fra leire og betongstøping. Fint med baby som akkurat har lært seg å åle seg bortover gulvet, samt å balansere pottetreningsgutt på plank slik at han ikke ramler i støpen på vei til tronen.

Nå som jeg har fått gnålt igjennom flisa mi, har jeg startet på nytt gnåleprosjekt: Moskusand! Et selvsagt innslag på ethvert tun med respekt for seg selv. Meget utviklende for barna, de spiser mordersnegler, legger gode egg og smaker godt til jul.moskus

Min snedige plan er å bytte moskusender mot Joachims nye galematiasprosjekt; Budapest – Bamako på Vespa i 2012. Bamako er hovedstaden i Mali, for de som ikke har hånda på globusen. Og Mali er i Afrika. Hva er vel en moskusand i bytte mot dette? Eller tre ender, for å være nøyaktig. Et perfekt ekteskapelig kompromiss! Vurderer å leie den ut også – så kan jeg, andriken og Shiva patruljere nabolaget for mordersnegler. Duck- and dog walker. Kjenner jeg er inne på noe her nå!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)