Kjøkkenasyl

Jeg og barna er nå på vår fjerde uke som kjøkkenasylanter. Denne uken erobrer vi stadig mer av min hardt prøvede mors hjem. Huset hennes skal selges om 4 uker, og morsans styling-forsøk blir entusiastisk støttet av Team Gjølle som lager treetasjes glassmaleri på terrassedørene hennes – små klissete Karin-hender, deretter fuktig schäfersnutemerker, og øverst litt større klissete Magnus-hender.

Vår hjemløshet ser ikke ut til å ta slutt med det første heller. Komplikasjonene med flisene bleknet faktisk i forhold til gårsdagens nyhet. Av en idiotisk grunn må vi spesialbestille hele benkeplaten vår, ikke bare den lille utstikkeren. Dette fordyrer benken med en fantasillion kroner, og tatarata! Vi får ingen benk før midten av august. Og dermed heller ingen vask, komfyr eller annet som skal kobles til benkeplaten. Heller ikke det store poenget å sette ting inn i skap som vil bli fylt av sagmugg…

Nå har jeg sittet med hendene over tastaturet og prøvd å komme på noe vakkert å skrive som kan sette alt dette kaoset i perspektiv, men ordene vil på en måte ikke komme til meg… Kontrasten til morsans rene, pene hjem er sjokkerende, så jeg bør nok ikke bli her så lenge at jeg venner meg til det. Planen er å flytte tilbake når flisleggingen er ferdig, for da går det an å vaske ned førsteetasjen og forsøke å organisere et slags midlertidig system i galskapen. OUÆH! Næh… tror jeg skal drukne mine sorger i rødvin, ost og trash-TV om sjeldne, bisarre sykdommer – ingenting hjelper så bra på benkeplatebekymringer som takknemlighet over å ikke lide av sykdommer der kroppen erobres av motbydelige vorter, ansiktet blir spist opp av en dødsbakterie eller at man plutselig har fått horn og hale.

5 Responses

Write a Comment»
 1. Vi fikk også overraskelsen over ukurante benkemål. Jeg orket ikke å vente så vår benk er litt uelegant skjøtt under oppvaskkummen.
  Imponerende hvordan du klarer å se det komiske i situasjonen.

 2. Vel – vi ville få et benkestykke som kunne bli opptil 5mm høyere enn resten av benken. Uelegant skjøt får vi sikkert uansett siden det er vi som skal sette den opp…

  Maria

 3. ariane

  leser stadig siste innlegg og er imponert over hvor god du er til å skrive. her i ålesund er det mange som leser og du får mye skryt. ellers synes jeg flisa var kjempe fint og var helt klart verdt en liten kjøretur. gleder meg til å se resultatet når jeg engang kommer.

 4. ariane

  leser stadig siste innlegg og er imponert over hvor god du er til å skrive. her i ålesund er det mange som leser og du får mye skryt. ellers synes jeg flisa var kjempe fin og var helt klart verdt en liten kjøretur. gleder meg til å se resultatet når jeg engang kommer.

 5. Takk takk – har jeg fans i Ålesund, ikke værst! Kom på besøk snart da vel, så får du inspisere de flotte rørene din svigersønn har trukket på kryss og tvers her.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)