Øver oss på å gjøre ingenting

Herr Sofagris og Fru Latsabb har blitt brutalt myrdet et sted på veien disse 9 månedene siden vi flyttet inn i Villa Hilton. Helt umerkelig har vi blitt erstattet av to rivjern drevet av protestantisk pliktetikk med en enorm trang til å Få Ting Gjort. Joachim måtte faktisk sitte på hendene sine i dag  for å ikke løpe ut i verkstedet og dra ut hammer og sag av gammel vane… “Jeg kan jo bare henge opp de to lampene?”, “Nei, skal vi få malt det siste grønne på kjøkkenet?”.

Men vi holdt oss til planen og dro på Sandvika Byfest for å se på olabilløp. Dette var et olabilløp av den gode gamle sorten der bil nr. 2 kræsjet så hud og barneblod sprutet. Konferansieren mente det ville la seg kurere med et par kanelboller og slapp til bil nr. 3 som kjørte opp på fortauet og inn i tilskuerne. Magnus ble ikke mer forferdet enn at han ville kjøre karusellbil på tivoliet ved Kadettangen. Hans sorg over å måtte forlate Mikkemus-bilen var om mulig enda  større enn den enorme gleden over å få kjøre den.

IMAG0034

Stolt sjåfør øver på kongelig vinking fra Mikkemus-cabriolet

I kveld har jeg prøvd å begå selvmord ala Creme Brulee. Tre stykker har jeg trykket i meg i løpet av en time. Helt fantastisk godt og vel verd kvalmen vi nå begge sliter med! Dette er gjenbruk på høyt nivå. Vi hadde nemlig 15 keramikkformer igjen etter firmafesten der vi serverte Creme Brulee fra Ek Gård, som visstnok tilhører noen i Gjølberg-slekta. Vår nye ovn har dermed fått æren av å bruke seg selv til dette gode formålet, etter den litt tvilsomme jomfruturen med Pizza Grandiosa som første oppgave.

IMAG0036

Har vi virkelig spist 6 slike i kveld?!

Her er oppskriften hvis du ble fristet (fra www.matprat.no):

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang (fås i krydderhyllene i vanlig butikk)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 75 g sukker
  • 4 stk eggeplomme
  • 75 g brunt sukker til glasur på toppen

Slik gjør du:

1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.

2. Avkjøl melkeblandingen.
3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
4. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene.
5. Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Tips: Du kan også bruke en brenner hvis du har det.

One Response

Write a Comment»
  1. Nina&Simen

    Godt å se at det verste nærmer seg slutten. (Selv om dere som oss har fått hus som mer eller mindre frivillig hobby resten av livet…) Vi ligger et lite skritt bak tror jeg, men vi har veldig lik progresjon. Lykke til videre!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)