Kjøkken underveis

Da har vi kommet et lite kvantesprang framover:

Kjøkken underveis 002

Hoveddelen av kjøkkenet. Litt fronter og innredning, så er det klart. Og tak, og elektrisk, og rør, og benkeplaten da... som tydeligvis må spesialbestilles fra indre mongolia og fraktes på kamel med ankomst en gang i slutten av august...

Kjøkken underveis 004

Litt maling på brannmuren og en topplist over døra... så litt kvistlakk og oljemaling, vips!

På bildet over ser man også superflisa “in action”. Skal jeg være helt ærlig, passer ikke grønnfargen på veggen helt 100% – jeg synes det blir litt kræsj mellom den kalde grønnfargen og de varme bruntonene i gulvet. Satser på at det blir bedre når listverket kommer på plass – og maling kan alltids males om.

Kjøkken underveis 005

Joachims kjøttørkemaskin skal nok få hedersplassen øverst til venstre. Og ølbryggerstasjet kan gjerne få residere ved siden av. Har levd med sort søppelsekk fylt av hageslange og kobberrør i stua i 6 mnd nå...

Kjøkken underveis 006

Kontor, bibliotek, peisestue, kjøkken og spiseplass for 5 personer

Og nå skjer det absolutt ingenting på kjøkkenfronten på en stund. Joachim har to barn på slep og jeg tenker vidløftige tanker 8 timer om dagen på mitt store, rolige kontor med fin utsikt (ikke ironisk – jeg har et sinnsykt bra kontor!). Ah! Gleden av å drikke kaffe og spise kjeks uten at noen klatrer på ryggen din, gnir snørr på kneet ditt, nyser på deg med munnen full av grøt, roper, må på do eller annet som involverer forstyrrelser i kjeks- og kaffeinntak. Dette skal nytes til fulle et par dager, inntil det snikende savnet etter små varme kropper, tull og tøys, lubne babyhender og dunete hoder overtar… altfor lite tull, tøys og kos i universitetssektoren!

4 Responses

Write a Comment»
 1. Så fint det blir. Det så sånn ut her også noen novemberdager for snart 3 år siden. Forskjellen var at vi ikke bodde her og vi hadde heller ikke noen søte små.
  Det er faktisk gult i grønnfargen. G50Y betyr at det er en grønn farge med 50%gult. Det vil avhenge litt av hvilken farge dere har tenkt å ha på gulvlista.

 2. Hei Maria!

  Dette blir kjempe fint! Dere er flinke. Vi har ikke begynt å legge flis enda, så forhåpentligvis har vi lært av dere nå. Irriterende når håndverkere ikke hører etter, har hatt en en slike erfaringer selv. Huset deres er helt magisk, den store plassen!

  Nina

 3. Maria

  Hmmmm… vi skal ha hvitt listverk – vil det ha noe å si? Ellers så det egentlig værre ut på bildet enn i virkeligheten. På bildet ser flisene litt nikotingule ut, og veggen litt 80-tallsgrønn, mens fargene er likere hverandre i virkeligheten. Men jeg tror kanskje det blir litt for mye med de fantastisk fine, originale, hvite og blåmønstrede flisene som vi klarte å redde. For mye av det gode, rett og slett. Men mulig slike smålige hensyn må vike, altså, for de flisene er helt fantastiske.

 4. Da sender jeg grytekluter som passer til vegger og veggfliser. Og skulle dere på et senere tidspunkt male om så hekler jeg et par til som passer bedre til gulvet.
  Jeg er helt enig med Nina. Huset deres er flott og om en stund kan dere se tilbake på denne sommeren med humor.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)