Flinke piker

Fordelen med skilsmissefamilier, er at det blir så voldsomt mye søsken i alle slags varianter – vi har totalt 10 å velge mellom, så da jeg sto ansikt til ansikt med kilometervis med maleklart panel, stilte jeg meg spørsmålet: Hvilken Christine skal jeg ringe nå? Valget falt på den yngste. Det viste seg å være et meget godt valg.

IMAG0099

Dette er det partiet der det er lavest under taket...

IMAG0097

Skjønte først etterpå hvorfor yttervinduene var festet med husholdningssnøre. Haspene er knekt!

Hele trappepartiet (tak, vegger, vindu og dør) ble malt, vi fikk spist middag, skravlet,badet og lagt barn i løpet av vår 5-timers minidugnad. TUSEN TAKK!!!

Her var det opprinnelig “fransk grå”. Fin farge, men den er ganske kald og distansert. Siden vi har lyst til å gjøre gangen til en mer integrert del av huset igjen (ikke en kald trappegang mellom to boenheter), så ville vi ha en varmere “innefarge”. Vel, opprinnelig var det nok okergult etter arkeologen å dømme.

Mistenker at i allefall okerfargen er linoljemaling, for de andre malingslagene slipper veldig fort fra denne.

IMAG0086

Skarp oker, varmgrå, kraftig burgunder, fransk grå

Late meg hadde bare tenkt å skrape det som var løst, sparkle og flikke litt, men våre innleide hjelpere gikk ekstremt grundig til verks og skrapte og slipte som gale. Det tok en evighet, men siden malingen slapp såpass lett fra underlaget så var det kanskje ikke så dumt.

Vidunderflisene er lagt uten større katastrofer denne gangen, og skrubbet og oljet i tre omganger av undertegnede. Ønsker meg nye knær til jul. Og lunger!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)