Dagens nøtt: Hulkillister i skråtak

Det hadde vært kjekt med et barnerom! For øyeblikket sover vi alle fire på rad og rekke. Eller som en stor spagetti-haug av 8 armer og 8 ben når solen står opp. Nå som K har flyttet ut står barnerommet plutselig tomt. Men mellom oss og et barnefritt soverom står det ca 20 meter med hulkil-lister som skal opp i skråtak med flere vinkler. Denne kombinasjonen er ikke for pyser. Selv sliter jeg med å få mine små grå til engang evne å forstå problemet, langt mindre løsningen;

IMAG0145

Se, han tenker: Modellering med rørepinner - tredimensjonal problemløsning

I 18-tiden hadde han et kortvarig EUREKA som desverre måtte gi tapt for ny desperasjon.

IMAG0147

Tilbake til tegnebrettet...

IMAG0141

Den perfekte vinkel

IMAG0148

Teoretisk løsning: Den magiske lille trekantbiten i venstre hjørne...

I morgen skal far omsette det teoretiske rørepinnepuslespillet til plettfri taklisting. For den som vil ha den fulle og hele sannhet, så er oppskriften her, levert av “Extreme How To – the Enthusiast’s Guide to Home Improvement”. Det gjenstår å se hvor mye Enthusiasm og Home Improvement morgendagen bringer. Kloke av skade rømmer jeg og barna huset og drar på bursdagselskap! Jeg forbereder meg mentalt på å møtes av maltrakterte listbiter spredd ut over gårdsplassen…

3 Responses

Write a Comment»
  1. Hvis det likevel blir vanskelig så kan hjørneklosser gjøre det enklere.

  2. Klosser er for pyser. Det tok meg riktig nok to fulle dager å løse problemet, men det løste seg til slutt.

    Øverste del av baksiden til den horiosontale listen som berører den horisontale delen av skråtaket måtte høvles ned for å unngå glippen opp mot taket, deretter måtte hver ende av denne listen gjæres i 33,3 grader og med en skråskjæring på 32,3. Deretter var det å sette inn en liten overgang mellom det horisontale og den vertikale stigningen med en liten overkantslist kappet som en trekant i begge ender av den horisontale listen. Gjæringen på denne var 33,3 grader og skråskjæring på 32,3 på den ene siden av overgangslisten, og 13 graders gjæring og 11,1 graders skråskjæring på den andre siden. Deretter fulgte den vertikale stigningen med en gjæring på 13 grader i hver ende, men skråskjæring på 11,1 på den ene siden og 32,3 på den andre. Så var det over i det horisontale planet igjen hvor det ikke var skråtak, og da med gjæring og skråskjæring på henholdsvis 13 og 11,1 på i den ene enden, og 33,3 og 32,3 i den andre enden, deretter fulgte resten av listene i samme stil… dette som følge av at stigningen på taket var 124 grader og springet i listen på 41 grader… det var til å bli svett av.

    Jeg er som du skjønner ganske stolt av å ha løst listenes svar på den Gordiske knute. Mulig jeg poster en oppskrift for nerdene…

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)