Trendguru

Jeg utpeker meg selv til trendguru med umiddelbar virkning! Den 31 mars i år skrev jeg et meget velformulert innlegg mot shabby chic, i allefall den nusselige varianten med møbler med falsk slitasje og stilleben med de mest ubrukelige ting. Jeg sliter litt med å se for meg min mann omgitt av rosa blonder, porselensdukker og sinkhus, og undrer meg ofte over hva slags menn som bor i husene til de hvite og lekre interiørbloggdamene.

Men altså: Nå, 7 – SYV – måneder senere, kommer Hallvor Bakke (stylingfyren fra utallige interiørprogrammer) og annonserer at Shabby Chic er ut. Velkommen etter! Jeg ser også at jeg har truffet godt med mitt revolusjonerende fargevalg på barnerommet: Blått. Derimot sliter jeg litt med å få til dette:

“Stadig fler interiørbevisste folk pryder hjemmene sine med villsau, reinsdyr og trestammer.”

Kan saueskinn til baby kvalifisere? Det ser ganske villsauaktig ut etter å ha blitt inngnidd med banan? De er kanskje ikke så skulpturelle, men både hunden og Magnus tar jo med seg pinner inn i tide og utide, og en død orkide uten blomster er kan vel også passere for en trestamme. Med litt velvilje så kan de ekstra store koloniene av hybelkaniner ligne reinsdyr, så jeg føler meg vel foreberedt på et besøk fra min nye disippel, Halvor Bakke.

Ah! Trendgurubevis nummer 2: Jeg ble oppringt av en av våre lesere som var i akutt flis-krise! Slik har jeg jo stor sympati for, så jeg delte villig vekk av egne bitre erfaringer. Kanskje jeg skulle opprette flise-krise-hotline: 18.50,- per minutt som kan gå uavkortet til kakkelovn?

Dessuten fylte trultemor 1 helt år i dag. Ett eneste motiv rakk jeg å ta mellom lasagnaspising og kakeknusing: På dette tidspunktet var det desverre ingen i familien som orket å ha en sprellende, kakespisende, kaffekoppveltende ettåring på fanget, så vi satte henne like greit på gulvet sammen med verden største kakestykke. Alle var strålende fornøyde med dette, særlig hunden som fikk spise en trillion smuler etterpå.

Kakemonster 1

Karin med menneskeøyne

Kakemonster

Karin med hundeøyne

Til tross for innstendige ønsker fra våre faste lesere om reality-blogging, så har jeg altså fikset litt på bildene for å redusere røde blitz-pupiller. På det første valgte jeg “human eye”, men på det neste klarte jeg ikke motstå fristelsen til å prøve “pet eye”:

Ellers har første natt på eget barnerom foreløpt som alle andre netter, med den ørlille forskjellen at jeg nå måtte stå opp og gå til barnerommet for å putte inn smokken. 7 – SYV – turer fram og tilbake før dagen startet kl 05:30. Klok av skade hadde jeg iført meg genser, varme sokker (og undik, for de som måtte lure). Man har da vært ute en vinternatt før!

8 Responses

Write a Comment»
 1. Pia

  Gratulerer med ettåringen!
  Godt å høre at Shabby Chic er ut – da trenger jeg ikke å strebe så veldig etter å få til akkurat den stilen.

 2. Jeg tror vi har det aller best vi som ikke løper etter en trend. Det være seg mote eller interiør.

 3. He he. Du er jo synsk, kvinne! Hos meg er det mer shabby en chic, så det blir ingen store omveltninger. Men jeg mener da å huske at Pia besitter et sinkhus??? Og gratulerer med ettåringen!

 4. He he he, er mektig imponert over evnene dine! ;-)

  Det med reinsdyr må være geviret alle har på veggen, eller? Og ja, jeg har også lurt litt på hvordan det er å være mann i mange interiørbloggehus jeg har sett.

 5. Maria

  Jepp, mine synske trend-evner er viden kjent!

 6. Og her kommer sannhetsvitnet! Jeg er riktignok ikke Halvor Bakke (sorry, hvis noen nå blei skuffa), men jeg er altså flisedama. Tusen takk for at du var så velvillig og imøtekommende, Maria. Jeg ringte deg jo plutselig helt ut fra intet, og jeg satte veldig pris på din stødige, engasjerte og ikke minst humoristiske veiledning!

  Flisene er lagt, men ikke fuget (for all del!!)
  Flugger betongolje er kjøpt inn, og nå sitter jeg her og “lader opp” til å gyve løs på oppgaven med å mette betongen.

  Jeg er ingen blogger, men jeg har ei datter på tolv som er ivrig med mobilkameraet og egne refleksjoner på bloggen “sy selv”. Hvis jeg klarer det skal jeg forsøke og lenke til bloggen hennes, slik at du kan se hvordan flisene ble hos oss.

  Nok en gang: tusen takk for fantastisk hjelp! Og Shabby Chic er heller ikke min greie.

  Hilsen Line

 7. [...] de trøtte reinsdyrene som ble beskrevet i Trendguru Del I. Ut! Ut! Ut! Glem også hjemmelagde vimpelrekker, drivved, selbuvotter og annet hjemlig fjas. Tenk [...]

 8. [...] et par meget lovende interiørdameblogg-innlegg, er jeg nå tilbake til normalen. Denne uken kan vi by på den utsøkte kombinasjonen Elg & Øl [...]

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)