Billig, antikk kakkelovn?

Sitter her med iskalde føtter og svarte fingre. Har endelig fått fyr på dette gjenstridige monsteret, som liker best å stå å henge i hjørnet med masse rot på peishylla. Utrolig vanskelig å få fyr på, og åpningen er så trang at vanlig ved setter seg fast.

IMAG0236

Bli ild!

I min evige optimisme søker jeg på den uslåelige kombinasjonen “Billig antikk kakkelovn”. Og hvor sender Google meg? Rett tilbake til meg selv! Rett tilbake til senhøsten 2009 da jeg også satt og fantaserte, svart og kald om en kakkelovn. Makan!

Og så klikker jeg meg nok en gang inn på klassikersidene for antikke kakkelovner:

Allt om kakelugnarsvensk nettside for entusiaster – masse nyttig info!

Antikke kakkelovner – norsk selskap som selger og murer opp antikke kakkelovner. Koster 60-90.000 å kjøpe komplett oppsatt kakkelovn i Norge. Derfor ble jeg raskt lurt inn på denne siden:

Vi bygger kakelugn! En gal amatør som murte opp sin egen kakkelovn. I Sverige får men kjøpt fine ovner til ca 15.000 kroner. Jeg kan jo ta meg ulønnet permisjon fra jobben i over to måneder og fortsatt ha penger igjen! Jeg må da klare å klaske sammen en kakkelovn på to måneder?! Hvor vanskelig kan det være? Rent bortsett fra kullosforgiftning, brennende hus og kakkelovn som raser ned i kjelleren pga manglende understøtte?

Akk ja, da har min kjære koksovn sluknet igjen, og jeg skal forsøke å ikke gnåle mer om kakkelovner før november 2011.

8 Responses

Write a Comment»
 1. Tone

  Har kost meg gjennom flere mnd m blogging. Utrolig at dere bevarer humor og forstand!! Kanskje vi kan donere noen gardiner til dere, tilpasset Lille Langerud 16?? Vi bodde iallefall ikke på bygge plassen…. Ære være dere!!! Tone

 2. Lisbeth

  Fantastisk blogg!

 3. Takk og velkommen, Lisbeth!

  Tone! Takk for gardintilbud, men våre gamle gardiner fra Abildsø er for korte her, så med mindre dere der borte på hjørnet hadde større takhøyde, så blir nok de også for korte!

  Jeg kommer innom og inspiserer borgen deres neste gang jeg kjører forbi. Dere har virkelig gjort dere fortjent til hver centimeter av utvidelsen!

 4. Magnus

  Utrolig morsomt, vi så faktisk på dette huset i juni 09, og vurderte å gjøre et impulsbud. Men det var litt for tidlig for oss. Må bare si at jeg tror dere har gjort et meget godt kjøp! Vi har begynt å se etter tilsvarende igjen, og finner lite under 8 MNOK.

  MEN: Kakkelovn: Du kan helt klart gjøre dette selv. Jeg har gjort det i leiligheten vår, kjøpte for 5000 SEK i Gøteborg, fraktet i bagasjerommet på bilen. Murstein kjøpt på finn, og leire til å mure med kjøpte jeg av en kakkelovnmaker på Svartskog. Det er faktisk ikke vanskelig, men det krever at du er utrolig nøye, og tar deg tid. Men det er absolutt verdt det. Var også på hjemmesiden til den gale kakkelovnsmannen, og mailet med ham. Fikk masse hjelp. Alt i alt tror jeg vår kakkelovn kom på 12000 kroner..

  Go for it!

 5. Maria

  Wow! Så gøy! Vi var på privat visning i slutten av juni og la inn et skambud. Noen bød over oss, og så prøvde vi å glemme hele greia. Fire uker senere ser vi at det fortsatt ligger på FInn, uten at megler har giddet å ringe oss opp. Vi får ny privat visning og snakker med banken som ordner alt i ekspressfart. Dagen etter legger vi inn nytt bud og tydeligvis ligger det flere og vaker i buskene, for det er 2-3 stykker til i budrundene. Vi går seirende av med et skrik samme dag, og under løfte å bevare huset som det er. Merkelig å selge et sånt objekt siste helg i fellesferien uten at det har vært arrangert en eneste åpen visning?! Men fint for oss, og hyggelig for oss å høre at man må ut med 2 mill mer i dag.

  Takk for tips om kakkelovn – det var oppløftende! Jeg er i kontakt med et svensk firma nå, og det vil spare oss for rundt 20.000 sammenlignet med i Norge. Vi har egentlig slått fra oss bygge-selv-ovn, men det er jo enormt å spare på det.

  Lykke til med husjakten! Plutselig er huset der når man minst venter det! Vi skulle jo egentlig kjøpe hytte og bli boende i knøtterekkehuset vårt til evig tid.

 6. [...] Billig, antikk kakkelovn? – Villa HiltonI min evige optimisme søker jeg på den uslåelige kombinasjonen “Billig antikk kakkelovn”. Og hvor sender Google meg? Rett tilbake til meg selv!GÅ TIL NETTSTEDET! [...]

 7. [...] Billig, antikk kakkelovn? – Villa HiltonVi bygger kakelugn! En gal amatør som murte opp sin egen kakkelovn. I Sverige får men kjøpt fine ovner til ca 15.000 kroner.GÅ TIL NETTSTEDET! [...]

 8. [...] Billig, antikk kakkelovn? – Villa HiltonMEN: Kakkelovn: Du kan helt klart gjøre dette selv. Jeg har gjort det i leiligheten vår, kjøpte for 5000 SEK i Gøteborg, fraktet i bagasjerommet på bilen.GÅ TIL NETTSTEDET! [...]

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)