Hurra for ferie!

For en fantastisk luksus å ta ferie sånn midt i høstmørket! Vi har hatt en helt vidunderlig uke i 30 grader, varmt vann og lave skuldre. Jeg fikk til og med lest tre bøker!

sharm el sheik 017

Magnus som turguide

Konseptet “all inclusive” viste seg å være helt genialt for småbarnsfamilier, og kidza er jo lette å glede med litt sand, et badebasseng og litt leker. Sharm el Sheikh er i utgangspunktet et månelandskap bestående av sand og litt søppel,  med noen skikkelig overdådige resorts langs kysten. For å gjøre vår plikt, dro vi til “Old Market”, som viste seg å være bulldozet ned og erstattet av beduinleir i plast og nylon. Magnus fikk i allefall ridd kamel, hvilket var ganske modig, gitt at kamelen knurret med rabiesaktig ansiktsutrykk og flekket sine gule tenner. Selv jeg, en meget erfaren kamelrytter, turte ikke ri på den. Desverre ingen bildedokumentasjon av dette, grunnet heftig pruting som resulterte i sur kameleier.

Det er i grunnen ingenting å berette av ferierelaterte bragder eller opplevelser. Vi fikk akkurat det vi ønsket oss: Absolutt stillstand. Hotellet var dominert av italienere og russere, hvilket resulterte i en ribbeinsknekkende køkultur rundt buffeten, og mye dramatisk gauling og vill gestikulering omkring sannsynligvis fredelige tema som “Vil du ha mer iskrem?” og “Kan du gi meg solkremen, kjære”.

sharm el sheik 056

Hvorfor er det alltid fedre som graves ned? Jo, det er SPA for menn: De får lov å ligge helt stille innpakket i behagelig, kjølende sand.

sharm el sheik 092

Bursdagsbarnet på seiltur. Sinai-halvøya i bakgrunnen. Mye krig og fred og politikk og sånn utpå der.

sharm el sheik 047

Karin planlegger angrep på Sinai med sitt weapon of choice: den grønne raken. Blir det seksdagers-krig?

sharm el sheik 046

Golda Meir II velger freden, smilets og iskremens løsning! Fri bar og så mye iskrem man vil med all inclusive...

sharm el sheik 129

Karin er som hunden og spiste rett og slett opp hele servietten rundt iskjeksen. Alt går i grisen...

sharm el sheik 134

Magnus har arvet sin mors lidenskap for alt med pels.

sharm el sheik 078

Red alert! En urett er meg begått! Ok, så var ikke alt bare idyll hele tiden da...

Åtte dager i solen føltes akkurat litt for kort – og møtet med en stue med 14 grader og et soverom med12 grader var brutalt. I dag bærer det ut for å skaffe koks, tetningslister og varmeovner!

3 Responses

Write a Comment»
  1. Pia

    Ser herlig ut!
    Var i Sharm-el-Sheik for sju år siden – supert for kidsa, ja, litt diare og sånt, men pytt sann. Luksuriøse hotell og billige priser var jo topp!

  2. Maria

    Det var den haien da… som israelerne har satt ut… Men den kom to uker etter at vi dro!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)