Svikerne

I året som har gått, har jeg mang en gang funnet trøst i bloggen Solstad - Vi kjøpte vel hus, fikk barn nummer to, og oppdaget husrehabiliteringens mange lumskheter ganske så samtidig. Når det har stormet som værst her, har jeg funnet trøst i felles skjebne, og gru-gledet meg over stakkars Solstads råteskader, ekteskapelig hyl og skrik over tapetseringskriser, feilleveranser, osv. osv. På toppen av det hele har de bodd hos svigers!

Men hva skjer? Jo, de er ferdig! De har flyttet inn i sitt flotte hus med rette vinkler, ferdigmalt listverk, blank parkett og sikkert julegardiner og hjemmetovede julenisser i økologisk hamp! Svikere! Jeg sitter fortsatt her med myggnetting som gardiner og strøm i bare annenhver stikkontakt. I dag lurte jeg til og med på å lage himmelseng. Ikke fordi det er fint og romantisk, men jeg tenkte det kanskje bevarte varmen bedre om man hadde gardiner på alle kanter?

Riktignok sliter svikerne på Solstad med iskaldt hus, ingen internett og kloakk i kjelleren, men for oss som har vært ute en vinternatt før, så vet vi at litt kloakk og barn med frostrøyk ut av munnen bare er småtteri.

Så grattis til Solstad, selv om jeg bare klarer å hoste opp bittelitt glede på deres vegne!

2 Responses

Write a Comment»
  1. Ja, jeg hadde tenkt å foreslå varmetepper. Men kom jo på at de krever tilgang på strøm.

    Uansett – Selv om vi har rette vinkler og etterhvert julegardiner så er det kaldt på soverommene. Det hadde vært økonomisk ruin å holde oppholdsværelsetemperatur i hele huset. Løsningen her er varmetepper i alle senger. De settes på 1 time før leggetid. Tripp, tripp, tripp på det kalde gulvet og så inn under den varme dyna. Den slitne ryggen finner deilig hvile. Viktig å huske på å slå av strømmen før søvnen kommer.

  2. Heihei fra en ny følger av din flotte blogg :)

    Som selverklært selvpiner har jeg også gått til innkjøp av et gammelt og iskaldt hus i desperat behov for oppussing… Da jeg leste dette innlegget fikk jeg lyst til å trøste deg med at vi for en måned siden var nødt til å tette igjen soveromsvinduet med 10 cm Glava.. :/ Det var etter at jeg hadde øreverk i to uker at min mann fikk nok og på galant vis spikret fast Den Gule og tettet igjen med plast over.
    Det sier litt at plasten BULER inn i rommet…

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)