O jul med din vrede

Selvoppofrende som jeg er, påtok jeg meg familiens runde med omgangssyke denne uken. På forunderlig vis sammenfalt dette med de eneste dagene jeg hadde julebord og moro på kalenderen og det som ganske raskt skulle vise seg å være en tett do. Hva mer kan man ønske seg? Doen uten lys og varme ble ikke mer sjarmerende av dette. Den store frykten var frosne rør, men glovarmt vann gjorde ikke susen (heller det motsatte…). Selvsagt er vårt nye soilrør lagt på utmerket, frostsikkert vis. Idiotsikkert er det derimot ikke. “Noen” hadde nemlig lagt en gummiball oppi do. Øverst på listen over mistenkte er disse to:

IMAG0319

Hovedmistenkt nr. 1

IMAG0322

Hovedmistenkt nr. 2

Hovedmistenkt nr. 2 ser jeg her også er avbildet med et visst knekkebrød, som knaste og klistret seg godt under min nakne fot da jeg satte bena ned på soveromsgulvet i dag tidlig.

Ellers kan jeg oppdatere at den spennende “hvordan ta profilavtrykk til taklist” fra to blogginnlegg siden, fikk en skjebne i samme stil. Joachims grenseløse forakt for min selvherdende leire, ble gjort grundig til skamme. Hatter måtte spises da jeg satt der med en perfekt avstøpning av profilen. Jeg la mitt trofé på spisebordet til offentlig skue, men det gikk kun få minutter før “noen” hadde forvandlet mesterverket til en haug små og store leirsmuler.

“Noen” antas denne gangen å være ca 3 år.  Noens mor ble veldig sint og kastet noe uforgjengelig i gulvet. I et annet rom vel å merke. Leiren var deretter utsolgt fra leverandør. Over hele Østlandet. Muligens over hele landet og hele utlandet. Ny, dobbet så dyr leire ble etterhvert lokalisert og står nå og selvherder (nei, jeg har ikke noe annet å drive med enn å lete etter selvherdende leire en uke før jul), men materialene rekker ikke å komme i hus til nyttår.

Ting selvherder nemlig ikke så fort i 15 grader.

2 Responses

Write a Comment»
  1. Er du sikker på at den taklista ikke er satt sammen av flere lister? Jeg kan nesten ikke forstå at det er mulig å lage noe som er så stort i et stykke.

  2. Den består av i allefall to lister, sannsynligvis fire. Fikk tilsendt en profil fra Stiltre i lignende utførelse, som besto av to stk (not og fjær – veldig praktisk, og ganske billig). Men den var endel mindre, så da bestemte vi oss for å få tegnet av vår egen profil, slik at vi kunne få en som var likest mulig. Akk ja, det var i allefall fire uker siden. Men etter nyttår skyter vi fart igjen!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)