Vi sløver julen inn

Grunnet snedig planlegging og gjennomføring, ble julaften en særdeles stressfri opplevelse. Jeg tror til og med jeg tok meg en liten lur midt på dagen! Kvelden ble tilbragt med oss 5, pluss far og kjæreste, og superfetterne som ble til dagen etter. Sprø svor, masse riskrem, 7 slag og hjemmelaget schnapps.

IMAG0341

Innsgangsdør bekranset og fri for skrot

IMAG0342

Mwoahaha! Reinsdyrskinn! Egentlig hundens gamle, stinkende skinn fra vintertreninga, men det gjør seg godt. De utakknemlige pippipene har ikke giddet å spise julenekene mine...

Lille julaften ga også muligheten for litt gjør-det-selv, etter at jeg vart litt skræmt etter et besøk hos min ex-brannmannkompis, som forklarte at manglende ildfast sten i brennkammeret i kaminen ikke er til å spøke med. Dermed ble det en artig tur til maxbo, og litt mekking:

IMAG0347

Villa Hiltons favoritttemperatur

IMAG0346

Artig juleverksted!

Resten av julen var litt mindre planlagt, og det viste seg raskt å bli litt strevsomt å sysselsette to barn på 1 og 3 i ti dager uten en plan. Søndag hadde temaet pop-corn – det ga oss ca 15 minutters  fred. I morgen har vi invitert oss selv på julepizza hos gode venner

Nå begynner jeg å bli skikkelig utålmodig på å rykke løs på siste del av entre, gang og do/vaskerom. Utrolig lei av å lete med lommelykt etter uteklærne, stående på et iskaldt gulv i et rom på 4-5 grader. Ellers har vi fått inn anbud på restaurasjon av vinduene her. Fantasipriser på rundt 300.000, og da ikke engang med maling og skraping. Idiotisk, for det er ikke råte el.l. på vinduene, så det er kun lett rehab. Materialkostnadene er heller ikke store, og at noen skal ha nesten en årslønn på å fikse 20 vinduer…. blæh!

Gode råd tas imot med takk: Sysselsetting av barn og istandsetting av vinduer?

Til orientering har vi hatt helsosam aktivisering utendørs et par dager og, men i minus 10, er det begrenset hvor moro det er. Karin tar ca 1 skritt i timen når hun er iført parkdress.

IMAG0363

Fotobevis: Vi har vært ute!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)