Fem fjær ble til ett egg? Og andre verdensnyheter

Her mangler det ikke på breaking news altså! For å ta de siste dagers hendelser i kronologisk rekkefølge:

Fem fjær ble til ett egg…

Au pairen vår sa opp dagen etter at jeg reiste til Buenos Aires. Visstnok fordi hun holdt på å tenne på huset vårt med å tørrkoke et egg, har krympet litt klær og glemt litt ting til barnehagen. Dette syntes hun var så utilgivelig at hun sa opp før hun gjorde noe enda værre. Brennende hus vil vi jo helst ikke ha, men uhell kan skje de fleste og hun gjør jo en god jobb, og har aldri gitt inntrykk av noe annet, så vi ble både lei oss og etterhvert ganske frustrerte.  Nuvel. Ny au pair er ansatt. Hennes forrige jobb var å gå tur med en puddel tre ganger om dagen. Min godeste farfar ville nok undret seg over dette da han skjøt familiens puddel bak låven etter at den hadde bitt meg i panna.

Verdens tyngste håndbaggasje…

Buenos Aires er en skikkelig rikmannsby for 100 år siden, og i kombinasjon med finanskrise gir dette antikvitetsbutikker fulle av snadder. Jeg hadde utvilsomt den tyngste håndbaggasjen i transatlantisk flyvnings historie; en lysekrone, en ombygget parafinlampe, en stabbursbjelle og diverse kroker, knagger og småtterier. For å ikke havne i trøbbel, måtte jeg få dette til å framstå som innenfor 7 kg og dermed uanstrengt sjonglere mine lysekroner i en sekk og en pose kamuflert som tax-free. Heldigvis stusset ingen på mine vektløfterstønn eller tax-freepose utenfor taxfreeområdet og alt kom helskinnet hjem.

Siste kuldebølgekrampetrekning…

Nei, listverket og varmekablene er fortsatt ikke på stell, så her er det kaldt som i graven. I går kapitulerte jeg/tok til fornuft, og iførte meg Joachims termodress. Et utmerket plagg å drikke øl og se på TV i:

termoB

Vurderer å skaffe meg en rød, slik at andre ser hvem som er mann og hvem som er kvinne når de kommer på kaffeselskap

Jeg har fått min første award! På høy tid…

Jeg er kronet blant Bergljots bloggfavoritter! Stusser litt på formuleringen om at bloggen vår er “visuelt vakker” (kan det være termodressen? eller kulefisken?). Artig! Jeg elsker premier og utmerkelser – denne går min forrige utmerkelse en høy gang – 4. plass i klubbmesterskapet i orientering i Koll i … 1989? Jeg tar utfordringen og skal pønske ut mine tre på topp!

PS! Skal bestille iPhone i kveld og snart få litt bilder inn her igjen – kjedelig å skrive uten bilder!

9 Responses

Write a Comment»
 1. En lysekrone, lampe og bjeller gjennon securityen? Du ruler!

 2. Uff, Elisabeth slo meg. Dette hadde jeg tenkt å si.

  Uansett – velkommen tilbake. Det blir vel utover våren mer naturlig varmt slik at det ikke blir behov for termodress hele tiden.

  Skal du følge opp som interørblogger må det snart komme flere bilder, både av importerte varer og taklister.

 3. Fant deg via Bergljot! Og jeg må si at du har litt av fortjenesten for at jeg overlevde på tidenes verste terminal på Orly, Paris. En time ventetid var som en evighet i terminalen der man bare kunne kjøpe solbriller, klokker, pultost og bittelitt godt. Kjedelig! Men så fant jeg en blogg å lese, så ble det ikke så verst allikevel! Takk, og gratulerer med utmerkelse!

 4. Hei :-)
  Lue ide med TaxFree poser !! :-)
  Smart :-)
  Jeg ser deg for meg , med tunge poser :-)
  Hihi :-)
  Og – ja synes du må ha en rød vinterdress , så man ser forskjell :-)
  Hihi :-)
  Ha en fin dag :-)

 5. Hei :-)
  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Ny sjangse – Hver måned :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

 6. fant deg via Bergljot jeg og, og har lest og lest side opp og side ned…og ler! Utrolig fin blogg du har!

 7. Line

  Hei, flisedama her :-)

  Kjenner meg godt igjen i dine strabasiøse prosjekter. Sjøl hadde jeg med meg en lysekrone fra Teheran for noen måneder siden. Nå står den pent og pyntelig i en eske i stua (les pappbord), mens kjettingen henger ensomt fra taket.. klar for spektakulære suicidal-prosjekt.

  Glemte vel å fortelle deg at flisene ble en katastrofe, og bør vel videreformidle tabben til andre som vil gå for marokkanske fliser.

  Impregnerte i tråd med ekspertrådene, og la deretter over plast og plater for å skåne til vi var helt ferdig. Da herligheten skulle avdukes var hele gulvet dekket av gul seig masse i ulike sjatteringer. Kombinasjonen vannbåren gulvvarme, plast og tette plater var ingen suksess. Lå på gulvet sammen med Mr Muscle og svamp og skrubbet i fire dager. Da verken den flytende utgaven av Mr Muscle (eller min mann for den saken skyld..) bidro til synlige resultater, gikk jeg hardere til verks. Etter 40 pakker stålull, og kanskje like mange timer på kne klarte jeg å få vekk det verste. Og resultatet… vel… det er kanskje det man kaller naturlig patina… Og det er jo i grunnen en bragd i seg selv med et helt nytt gulv.

  Morsomt å følge med på bloggen din! Håper å se bilder av funnene fra Argentina :-)

 8. Maria

  Å nei og nei Line-flise-dama! Hvor fikk du den sinnsyke plastideen fra? Sikkert løsemidler i betongoljen som løste opp plasten. Vi brukte drill/bor (en sånn snurredings som går fort rundt?) og festet en scotch-brite lignende rondell på. Den slipte av det øverste laget med betongolje, slik at vi kom ned til ren flis. Da ble den så god som ny, bortsett fra at litt fint slipestøv synes littegrann i det svarte mønsteret – men det er ikke sjenerende. Så hvis du fortsetter å irritere deg, så går det an å komme seg ned til fersk flis igjen med litt innsats.

 9. Line

  Takk for svar!
  Uff, ja… i mangel på klokskap er det liten trøst i etterpåklokskap… Hvordan kunne vi være så dumme… I frykt for å fortsette å være like dumme – ja, rett og slett for å komme etterpåklokskapen i forkjøpet… så turte vi aldri å gå løs på de effektive slipemetodene du refererer til. I ettertid innser jeg jo at vi burde gått for skikkelig sliping. Og når det gjelder etterpåklokskap – så erkjenner jeg ergerlig (les etterpåklokskap, igjen…) at etterpåklokskap er vanskelig å komme i forkjøpet…

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)