Kvinne i utlendighet

Jeg har forlatt mann, barn, hund, heim og et berg med lister. Et klokt valg. Jeg nyter nå en liten aperitif i min lille leilighet med utsikt over en vakker park i Buenos Aires. Palmer, 27 grader, god mat og tango så langt øyet kan se. Og jeg får betalt. Dette løfter begrepet “academic tourist” til helt nye høyder. I bytte mot denne luksusen leverer jeg ett stykk 2-timers forelesning om dagen – resten av tiden kan jeg vandre gatelangs i Latin-Amerikas Paris, sove lenge og uforstyrret, spise på resturant to ganger om dagen, sole meg ved svømmebassenget og … ja, sikkert veldig snart kikke den lille jobb-bunken jeg har tatt med.

Ulempen med Latin-Amerikas Paris, er at de ikke snakker fransk, kun en merkelig variant av spansk. Min fransk er ikke spesielt god, men min spansk er blitt hel-rusten siden skoledagene. I mine velmaktsdager kunne jeg faktisk lese Agata Christie på spansk, men nå har skolespansken fusjonert med skolefransken og 8 av 10 ord er uansett glemt. Resultatet var at gårsdagens middag ikke ble, som jeg hadde trodd, assorterte rotfrukter til forrett og laks til hovedrett. I stedet kom det ku-tunge og deretter kjøttkaker og potetmos. I dag trodde jeg at jeg kanskje hadde bestilt pizza med et eller annet, hvilket viste seg å være gresskarpai. I går fikk jeg verdens tregeste og dårligste service, og til slutt konkluderte jeg med at det ikke er populært å lese på en Kindle mens man sitter i en historisk berømt bokcafe. Men jeg merker at jeg bor på landet – blir helt satt ut av alle menneskene, bilene, de enorme avenyene og gigantiske palasshusene. Storby i 10 dager er akkurat passe lenge, før jeg vender nesen hjem til mer kjente former for kaos.

Savner jo litt at noen klistrer peanuttsmør i håret mitt og MÅÅÅ fortelle meg en lang historie om måkebilen og MÅÅÅ ha svar på om ikke det kanskje er en mark oppi taket akkurat når jeg må løpe til bussen. Savner det ganske mye faktisk. Hønemor i utlendighet er nok en bedre tittel.

8 Responses

Write a Comment»
 1. Ah, det der hørtes ikke dumt ut, ja bortsett fra det med matoverraskelser. Peanøttsmør i håret kan vente.

 2. Anne Mette

  Klart du savner! Men prøv å nyte turen masse likevel! Det er sååå deilig å komme hjem igjen etter man har savnet litt! :-)

 3. Men hvorfor bestiller du laks og pizza i Buenos Aires?? Paien og kjøttkakene er rett og slett straffen for at du ikke bestiller biff&malbec.

 4. Sidsel

  nyt hver lille stund og vær glad for at du savner bandittene på Hilton. :-)

 5. Eia var vi der… Eller er du hjemme igjen nå?

  Du har fått en award hos meg: http://bergljot-fjas.blogspot.com/2011/02/bloggfavoritter-en-award.html

 6. Flott med alle de lange melleomrommene…. Lurer på hvordan jeg fikk til det der. D.s.

 7. Ikke skjønner jeg at jeg ikke har vært her inne tidligere!? Jeg ble nok lurt av navnet….og tenkte du var nok en rosa interiørblogger. Men dette er jo bare hærlig! Fantastisk prosjekt dere har. Akkurat som jeg og mannen kunne funnet på å anskaffe…. Hadde det ikke vært for at vi anskaffet/overtok barndomshjemmet hans, som er en helt annen stil. Og kanskje ikke riktig så omfattende som deres. Men i helsike….. mer enn nok arbeide!!!!

  Jeg liker meg inne hos deg. Og kommer garantert tilbake! Også lurer jeg på hvor dette flotte huset ditt befinner seg? Leste jeg Bærum et setd?

 8. Maria

  Velkommen til Trine og takk for kompliment! Huset ligger på Slependen, vest i Bærum (altså ikke Blæhrum, men nesten i Asker).

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)