Anti-femtitusenonær!

Har ikke fått svar på 50.000-kroners premien fra Bergene Holms inspirasjonspris.

Men jeg vet med sikkerhet at vi får en strømregning på over 50.000 meget snart. Etter lett prokrastinering (nærmere bestemt halvannet års somling) har vi endelig lest av strømmåleren vår. Vi har jo lagt om det elektriske, fjernet et sikringskap og da utsatte vi disse kjedelige skjemaene litt. Nå er det 50.00o kwH differanse fra det beregnede forbruket vårt. Ettersom man faktureres for beregnet forbruk, så har vi altså betalt over 50.000 kroner for lite i strøm siden vi flyttet inn.

Det siste trekvart året har vi faktisk bare betalt for beregnet forbruk for annen etasje, der det bodde en gammel dame. Mens vi jo er 5 voksne og 2 barn for delt på to etajser og et anneks… Jeg antok en smell på 20-30.000, men 50 a gitt!For å ha frosset så mye inne i to vintre?!

Kakkelovnen har nå krympet til en liten defekt Jøtul fra Gi-bort seksjonen på Finn.no…

O! Tenk om Hafslund anmelder meg til politiet for mistanke om hasjplantasje i uthuset?! Hvem svir av 50.000 på en strømregning ellers? Det kunne jo blitt underholdende med en liten politirazzia som kun finner muselort og julepynt. Nesten verd 50.000 faktisk. Så kan jeg saksøke dem for trakassering eller noe? 50.000 for ærekrenkelse, tort og svie? En liten billighetserstatning er rett og slett hva jeg trenger!

Billig er det i allefall ikke med dårlig isolert hus…

10 Responses

Write a Comment»
 1. Vi!

  Vi har svidd av 50.000 på strøm det siste året. Til tross for at det var minus 11 på det ubrukte gjesterommet før jul. Og vi bruker tre lag ull på oss inne og fyrer med ved.

  Som hos dere er en del av strømmen brukt i bryggerhuset, men her hos er det vi som må ta hele regninga.

 2. Usikker på om det er trøst i felles skjebne her altså… Eller bare dobbel elendighet? Vi kan nok vinne noe når vi etterisolerer gulvene (brotsett fra at vi legger varmekabler der…) og på tetningslister. SUkk hjerte, brist ikke.

 3. Fin blogg du har! :) Hvis du er interessert i interiør, har vi nettopp åpnet nettbutikk. Den heter http://www.interiorgledershop.no. Håper du tar en tur innom!

 4. Helt enig. Ingen trøst i felles skjebne her. Mer for at dere skulle vite at dere ikke var alene.

 5. Solstad

  Ikke gøy med etterslep. Vi fikk 14.000 kr i kommunale avgifter for det neste halvåret. Hvorav 8000 kr var et etterslep på vannforbruket til den tidligere leieboeren… Utsette ting i det uendelige er ikke alltid smart:-) Men vi har kanskje lært??

 6. Maria

  Nei, vi er tydeligvis resistente mot læring, for vi gjorde akkurat samme feil da vi overtok forrige hus. Kjøpte hus av to gamle mennesker og differansen der ble 14.000 på et år som kom som en total overraskelse etter et år.

  Ignorance is bliss…

 7. Og jeg som trodde det var noe galt med måleren min……….men vi- 1 voksen og 2 barn, i et 20 år gammelt, fullt isolert hus- bruker noe sånt vi også. Fyrer med ved og sitter med tepper over oss når det er kaldt. Det er blitt for dyyyyrt!

 8. Magnus

  La en kommentar under november nå i mars, vet ikke om dere ser den der.

 9. Eva

  Dere må blogge mer, folkens. Jeg savner morsomme oppdateringer fra Villa Hilton-gjengen.

 10. Eva

  …Kommentaren over var skrevet i en vennlig tone, altså. Så plutselig at den så litt krass ut, der den sto. Men det var bare et forsøk på å kommunisere at dere er savnet :-) .

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)