Ryktene om min død…

… er sterkt overdrevet. Til tross for at vi har vært etterlyst i alle kanaler og fått bekymrede telefoner fra fantasirike mennesker som har lagt sammen to og to (ingen blogging + lukket port) og konkludert med at Svartedauen eller Gamle Erik må ha kommet til gårds. Ingen blogging skyldes akutt demotivering på oppussing da jeg etter mange intense kvelders innsats med malekosten i entreen endte i katastrofal slurvemaling utover alle breddegrader fra Mannen (som pleier å anklage MEG for slurv!) med en maling som viste seg å være oppsiktsvekkende stygg. Kjener jeg må dedikere et eget innlegg til trappen. Terapeutisk blogging. Trappen har nå har sett slik ut i snart 4 uker:

photo

Verdens styggeste brunfarge... Det ble den lyseste grå til slutt.

Lukket port skyldes Galematias-prosjektet “Ny Hund”. Vil ikke ha valp, og trodde endelig jeg hadde funnet en god kandidat på rundt året. Hunden viste seg å være en slags Mowgli som ikke kunne navnet sitt, en eneste kommando, og så utrygg på verden at den ikke ville forlate meg mer enn en meter. Ikke god kandidat for redningshund… I tillegg gjorde hun fra seg inne ca 10 ganger de første to døgnene, kunne ikke være alene, spiste opp Karins Uggs, og oppdretter bor 5 timer unna, så det var ikke så lett å få returnert henne. Herrejemini det var litt svett en stund, da jeg måtte tørke skit og sove i en lenestol om natta for å holde hunden med selskap. Bære henne opp og ned trappa måtte jeg også. Nå er den omplassert til et fantastisk par som tok utfordringen med åpne øyne og strake armer. Men vakker er hun:

photo

Lille Mowgli - et elskelig og enkelt vesen.

Vi fortsetter jakten på den perfekte hund – jeg får en slags tomt rede-syndrom et par måneder etter at babyene mine har flyttet ut av senga mi. En hund er tross alt enklere enn et barn til?

Ellers deler vi nå stue med 85 kvm parkett-pakker. Planleggingen av stue-rehab er underveis, men god hjelp fra serviceinnstilte barn:

photo

Pappa og Karin måler totalhøyd på gulv, linoleum og undergulv. Kjekt med stor inspeksjonssprekk...

Nå gjenstår det bare å se om Herren i Huset klarer å treffe annethvert trinn i den nymalte trappen – han har vært på NM i ølbrygging i kveld og hadde ved sist samtale smakt på 25 øl.

Tusen takk for alle hyggelige etterspørsler – cyberkjærlighet varmer også!

8 Responses

Write a Comment»
 1. M

  Jeg er ikke veldig interessert i interiør, heller ikke i hunder, men av en eller annen grunn er din blogg en av de kjekkeste jeg leser, og sjekker OFTE etter oppdateringer. -At jeg heller ikke kjenner deg eller husker hvordan jeg snublet over bloggen for lenge siden er jo også litt mystisk. Du skriver godt, og kanskje det er at du er jobbende dame, med unger og mann med småsære interesser som er fellesnevneren? Ikke vet jeg. Glad for ny post fra deg er jeg!

 2. Oj sann, det var litt av noen prosjekter. Godt det ikke var Svartedauen.

 3. Maria

  Kjære M! Mitt ego elsker slike kommentarer altså! Blir uforholdsmessig glad av bloggskryt til tross for at jeg ikke har noe som helst bloggerambisjoner. Akk, får ikke utdypet dette for det ligger to troll og vræler etter peeeeanuttsmør og måååå vite hvilken dag det er i dag for tredje gang.

 4. Jeg støtter kommentarene over. Friske innlegg fra deres kant var dypt savnet. Er oppgave levert og hvilepuls tilbake?

 5. Maria

  Takk, takk, Åshild. Og svaret er Nei og atter Nei. Fristen er til nyttår, så det rusler og går ennå.

 6. Eva

  Woohoo! Glad for at dere er i bloggemodus igjen, det gjorde mandagen min, dette her.

 7. Torgeir

  Fargen i trappa så bra ut!
  Hvilken maling landet dere på?
  Ser at “folk” krangler om Jotun Oxan eller Trestjerner Gulv er best.

  Hilsen en som har utrolig stygg furutrapp fra 80′tallet,
  som han klør etter å male.

 8. Maria

  Hei Torgeir,

  Fargen heter lys pastell tror jeg – fra Flügger. De har to ferigblandedede grå gulvmalinger – den andre er endel mørkere. Den lyse var en rest til overs fra da jeg malte stygt furugulv på glassverandaen. Der ute hvor det er mye lys synes jeg den blir litt blendende og kunne gjerne vært litt mørkere. Men i trappa er det ganske mørkt, og flisene på gulvet er rimelig intense, så da passer det fint med en litt roligere, lys farge. Men skitten synes fort altså, så det hadde vært mer fornuftig med en mørkere nyanse.

  Kan ikke si noe om slitestyrke. Har brukt Oxan før, men det var på soverom, så der var det lite tråkk. Bare husk at det tar lang tid før den gjennomherder, så ikke sett tunge møbler inn for tidlig.

  PS! De kan blande fargeprøver i alle nyanser av gulvmaling også, så det er bare å prøve seg fram. På Flügger tar de 25 kroner per boks, på Malerstua tar de 69 kroner…

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)