Skamklipp

Jeg lever nå i evig frykt for å ha myrdet mine bugnende, vakre sibirkorneller. Jeg lot meg rive med av min mor, som liker å FÅ TING GJORT. Her skulle vi ta igjen ca 20 års forsømt beskjæring på en kveld. God hjulpet av Knoll og Tott som ønsket jevnlige turer i trillebåren:

photo

Foretrekker tom trillebår

photo

Foretrekker full trillebår

Her har vi sjefsmassakrøren (aka banansvensken). Hun forskret meg jevnlig om at dette var til plantenes beste. Det var derimot ikke til hundens beste som til stadighet satte pinner fast mellom de bakerste jekslene, tvers over ganen. Som man ser på bildet, ligger hun her sammenkrøpet og dør langsomt og stille. Graver seg i munnen og venter på at mor skal komme til unnsetning, stappe hånda inn mellom hoggtennene og pirke løs pinnen. Evolusjonen hoppet over Shiva.

photo

Døende hund, døende busk. Begge er nå reddet av Team Mor og Datter

Buskene så ut som gamle forvridde trær og de hengende grenene hadde begynt å slå rot i plenen og vokse videre derfra. Mugg og døde grener overalt. Nå er alt fjernet med machete og hele raden har fått militærklipp:

photo

Skamklipp i skumringen

Nå gjelder det bare å se om alle forstår mine instruksjoner for forsering av nymalt trapp – den overlevde Joachims runde på NM i ølbrygging, så jeg er håpefull. Blir artig i morgen tidlig når fire stykker skal løpe opp og ned her…

photo

Mistenker at jeg er den som kommer til å ende med sokken i malingen...

5 Responses

Write a Comment»
 1. Sibirkornellen kan gjerne snauklippes. Slik deres så ut var det ingen annen utvei. (Burde kanskje vært enda kortere, noen cm over bakken.) Fremover bør dere klippe 1/3 av de gamle grenene hvert år. (Helt ved bakken). Det stimulerer til bedre vekst og tettere form helt mot bakken.

  Poengenet ble borte i forrige kommentar: Det er ikke noe problem å påskepynte 1 uke før påske, sammelignet med alle som julepynter 6 uker før jul.

 2. Maria

  Ja, jeg leste de skulle beskjæres 20 cm over bakken, men motet sviktet meg. De var jo som gamle trær! Nå kommer det jo bare små rosa pinner opp… Jaja, skal skrive opp 1/3 beskjæring på min listen for vårdugnad.

 3. Dere trenger ikke begynne å klippe grener allerede neste år. Nå er jo alt ferskt helt fra rota. Vent 3 år. Da passer det å fjerne det eldste.

 4. Liv Balstad

  Mamma: “Er du, vennen min, så stor at du klarer å gå på hvert annet trinn, tror du? Vi har begynt å male trappen, og du kan begynne på andre trinnet!

  Ole, fem minutter etter: ” Jeg klarte hvert tredje trinn, jeg, mamma!

 5. Maria

  Hepp-hepp! Jeg klarte å tråkke på både første og andre trinn før jeg merket at sokken satt fast i første trinn… Så mine spådommer slo til, ja. Jeg fikk klattet over det værste.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)