Herr Hiltons Venner

You never walk alone ass! Sjekk denne samlingen av fire-, fem- og åttebeinte samboere:

Borebiller, visstnok:

photo

Husedderkopp – barneavdelingen antageligvis:

photo

Stokkmaur, fraflyttet sådan:
photo

Alle disse bodde i dette hjørnet, der takrennen hadde tufset seg til for ørten år siden. Det ser ikke så ille ut på bildet, men straks vi hadde fjernet dårlig treverk, var det sannelig et stort hull rett ut!

photo

Dette ble fikset for to uker siden, og vi hadde naivt pustet lettet ut for lengst ettersom alt var tørt og uten tegn til aktivitet. Men nei. I dag begynte vi på spisestua, og så snart parketten var borte dukket en fantasillion stokkmaur opp. Ikke nok med at de spiser treverket, det er også en indikasjon på vannskade. Double trouble! Og sant nok, gulvpappen hadde klare fuktutslag, og stubbloftsleira var våt. Lukten er også middels guffen. Hitchcock-aktige mengder maur veltet ut, og virret rundt med egg mellom forbeina. Med ståpels på ryggen ringte jeg skadedyrfirma, og en fyr kom, kikket og foreslo et livstidsabonnement på bredspektret skadedyrkontroll. Han doserte om reir, dronninger, satelittkolonier og gud vet hva. sen millarder kroner, bindingstid i tre år, og vennligst evakuer huset i tre timer umiddelbart. Jadda. Dronningen hadde nok allerede evakuert til nytt, lurt sted, så vi avventer litt.

Men her var det ikke bare maur – nøtteliten har hatt fest under gulvet også:

photo

Masse uthulte hassenøtter og solsikkefrø, hilsen Mikke Mus. Han tar vi hånd om selv med gift og fanteri. Fysj. Det lukter faneskap i hele huset. Min sorg over å fjerne de originale gulvene er stadig avtagende!

Nå har jeg akkurat gått tur med lille og store vovven. Lillevovven kastet seg over en mordersnegle og stakk av gårde da jeg prøvde å ta tak i henne. Men da jeg endelig fikk tak i henne angret jeg meg raskt, der jeg sto og brakk meg og pirket slimete sneglebiter ut av små hoggtenner. Dagskvoten for udyr er overskredet!

6 Responses

Write a Comment»
  1. Usj. Æsj. Uhrg! Dette er ekkelt. Håper det er et problem kun i kort tid; at skadedyr-folka kan fikse og fjerne. Det høres ikke greit ut. Ellers er jeg fremdeles litt misunnelig på gammelt hus med store rom. Jeg har halvgammelt hus med ikke så store rom. Men nok å gjøre!

  2. Huseierskifteforsikring? Eller var det redusjon i taksten pga fuktskader osv?

  3. Tror ikke vi tegnet slik forsikring, for takst og boligrapport påpekte jo en fantasillion ting som skulle utbedres, så det var lite sannsynlig å kunne få bruk for det. Maurangrep og råte i bunnsville var riktignok ikke nevnt, men jeg tror uansett skaden må beløpe seg på 10% av salgsprisen for at det skal være erstatningsberettiget. Itte veit je. Det gir oss litt ekstra arbeid, men ikke så voldsomt mye ettersom alle gulv uansett skal opp. Akkurat nå plages jeg mest av grøsninger. Det lukter svartedauen i hele første etasje! Jeg er vanligvis ingen pyse, men nå føler jeg krypdyrene har overtaket på oss! All fuktig leire skal ut i morgen, og himlingen i kjelleren skal ned for nærmere inspeksjon – bort med det!

  4. Det er forrige eier som skal tegne slik forsikring.

  5. Tone

    Stakkars dere. Håper det ligger en skatt under all dritten, under gulvet…

  6. Eva

    Kudos for pågangsmotet!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)