Herrejemini!

Her er det komplett kaos og totalsammenbrudd på alle fronter. Møbler fra to stuer er nå presset inn i spisestue og diverse rom oppe. Innmaten av to stuer ligger i to hauger på gårdsplassen. All stubbloftsleire er kjørt ned i kompostkroken, minus ca 10 % som har lagt seg som et fint lag på alle falter. Svarte buser og knasing i tennene, altså!

Tradisjonen tro serverte Villa Hilton oss overraskelser på løpende bånd.

Overraskelse nr 1: Vakre, dekormalte tregulv under den stygge parketten. Vi trodde jo det kun var et undergulv med linoleum på, men den gang ei. Og skal vi få isolert, så måtte dette gulvet bort. Aller helst skulle jeg sett at vi merket alle plankene og la dem tilbake på plass igjen, men dette er en helt enormt stor jobb, og det er nesten umulig å få plankene opp uten å ødelegge dem. Men det føltes som å rasere en kulturskatt, og jeg led og hadde vondt i magen der jeg satt og hørte på hvordan plankene knaket, smalt og jamret seg idet de måtte gi tapt. Uff uff uff! På med isolasjon, sponplater, varmekabler og kjedelig parkett.

Overraskelse nr 2: Råte! Alle husieres skrekk. Man kan nesten stikke hele hånda ut av det ene hushjørnet! En slags fattigmannsversjon av balansert ventilasjon? Tusenlappene formerlig flagrer ut av min lomme og bort til Hafslund Energi… Etter litt panikk, har vi nå konkludert med at dette nok skyldes en tidligere lekkasje ved takrennen (ser de har byttet takrenne + panelet bak takrennen og litt utpå veggen). Men de tok seg altså ikke bryet med å reparere bunnstokken, som nok hadde den værste skaden. Vi forsøker å løse problemet innenfra, for å slipåpe å rote rundt i ytterpanelet. Årsaken ser i allefall ut til å være tatt hånd om for flere år siden.

Overraskelse nr 3: Skjeve vegger. Ingen overraskelse i seg selv, men at det skulle være så ille at det så ut til at vi ikke kunne bruke gips på veggene – det hadde vi ikke trodd. Nesten 1 cm dype buer på hver vegg. Vi satser på rehab-gipsens elastiske egenskaper, og lukker øynene en stund til.

Ellers knakk en strategisk viktig bit på min elskede kleberstenspeis da den ble båret ut, og noe av det originale listverket ble revet av i et øyeblikks forvirring. Litt svinn må man desverre regne med, men vi satser på at det lar seg reparere.

Litt motløs akkurat nå altså – jeg takler fint rot, kaos og skitt overalt, men blir psyket ut når Her Hilton har konspirert og gjemt råte, maur og vindkjevheter under sine bisarre tapeter. Nå blir det sikkert et par dagers absolutt stillstand mens problemene utbedres og fundament til kakkelovn blir støpt. Så blir det forhåpentligvis litt synlig framgang igjen! Ingen bilder – orker ikke reise meg etter telefonen…

2 Responses

Write a Comment»
  1. Leste klebepenis istedet forklebersteinpeis. Knis. Og forøvrig: Lykke til!

  2. Naughty naughty girl! Kanskje den kan fikses med klebepenis?

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)