Som kjærringa på julekvelden?

Hvert år kommer Jula like bardust på -plutselig er man fanget i trafikkork på vei inn i parkeringshus nummer ørtitre i et sjelløst overfylt kjøpesenter, med gneldrete unger på slep, slunken lommebok, i en manisk klappjakt på de mange gavene vi skulle ha kjøpt for lenge siden.

Vi aner som regel at vi er i særrriøs trøbbel når vi vurderer polgaver til familiemedlemmer som enda ikke har konfirmert seg, gavekort på Clas Ohlson til kjæresten, Fjordland sin ribbemiddag, og lurer på om forårets juletre ikke tåler en Jul til.

Ikke så i år! Vi vil nå gni vår fortreffelighet inn i våre leseres øyne og kan nå fortelle at  Gjølles Jul nå er ca 87% klargjort. Nå lørdag arrangerte vi barnevakt slik at vi kunne ta en heldags harrytur over grensa. Innen sola var stått opp satt vi trøtte og mette i nyvasket bil (jeg lurte faktisk på hvem som var på besøk da jeg kom hjem og så en ukjent, blank bil på gårsdplassen…), med klampen i bånn på vei til søta bror (dog litt “dagen derpå” etter å ha delt en halv kartong rødvin av fineste sort kvelden før).

Kl 1842 rullet vi utslitte inn igjen på gårdsplassen med bilen proppfull av gaver, mat og drikke. Herren i huset, fikk unnagjort absolutt alle sine gaveinnkjøp (minus Maria sin), og Maria mangler kun et par-tre stykk for å være helt ferdig. Nesten all julematen ble kjøpt inn, og kvota på alkohol og tobakk tøyd “litt” for å komme helt i mål på den fronten også.

Vi ser nå fram til en desember som tatt ut av de glansede interiørbladene: Juleverksted i julehuset Villa Hilton; rolige kvelder med pynting av huset og fyring i peisen… julemusikk, julefilmer, lage snømann og gå på ski rundt huset, lese knoll og tott i godstolen, hente juletre på sparkstøttingen fra 1910… bake pepperkaker… og hovere uhemmet over alle vi vet om som ikke engang har begynt planleggingen.

Frokost før avreise:

Karin som stapper fjeset som vanlig, *bittelitt* trøtt og sur mor som ankommer sent i morgenkåpe -- det var nemlig MIN (Marias) tur til å sove til 8:30, men etter å ha blitt vekket 5 ganger mellom 05:45 og 07:25 ga jeg opp og trampet ned til en nydelig frokost dekket for alle unntatt meg. Merk også Magnus som avslutter frokosthyggen ved å kaste opp allt han har spist etter å ha satt et imaginært frø i halsen (han er livredd for frø og monstere). Min frokost besto av de bitene han ikke hadde spydd på… Nuvel

(Bildene er forøvrig tatt med to sekunders mellomrom og avspilt med en framerate på ti bilder per sekund -- merk grålysningen i vinduet!).

One Response

Write a Comment»
  1. nanna

    Herlig! Vi feirer også førjul med oppkast (hunden) og bakst (barn/barnehage).

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)