Angrepet av Berit

Stormen Berit spionerer på meg! I går satt jeg innesperret på kontoret og stirret på solen. I dag, når jeg skulle på trening med Norske Redningshunder, kom Berit fram i all sin prakt -- vindkast og sidelengsregn og så kalde og stive fingre at iPhonen ikke lengre kjente mine kjærlige tastetrykk. Ti minutter etter at vi var ferdig, kom solen fram.

Hvorfor må jeg ha en så ubehagelig interesse? Som jeg etter 8 år fortsatt ikke viser noe særlig talent for? Hvorfor ender jeg opp med å forlate godstol, mann og barn, og gå ut i isende regn, for å sitte under en busk, og sannsynligvis også få en god dose kjeft? Eller som sist -- skru av hodelykten og gråte en liten skvett fordi alt gikk så utrolig rævva med Frida.

Hvorfor kunne jeg ikke hatt SPA som interesse? SPA hadde sammenfalt perfekt med min late, bedagelige natur! Det nærmeste jeg har vært SPA de siste 4 årene, var forrige måned. Og hvor var jeg da? På Asker Hunde-SPA med min gamle, stinkende schäfer som jeg febrilsk prøvde å få til å lukte litt bedre til twisted sisters skulle passe henne mens vi var på ferie. 600 kroner for å vaske en hund!? Dog fikk hun Senior-shampo. Og Senior-balsam.

Nuvel, jeg tenkte ikke bare på mine egne iPhone-døde fingre i dag, men også på min yngste hund, som lå klissvåt i kald bil i mange timer og sikkert utviklet spontan HD. Tok saken an, og etter å ha passert et esel og noen fylliker, kom vi endelig til dyrebutikken hjemme. Nesten 1000 kroner for et dekken?! Jeg kikket straks på min altfr store strikkegenser innkjøpt på loppis for 15 år siden… tatarata:

photo

Dekken til 20 kroner, anno 1996

For de med gjør-det-selv anlegg, er det en kjekk oppskrift her: http://www.hundedekken.com/

For de som ikke er med i Foreningen for Fornem Fattigdom, anbefaler jeg å kjøpe et Hurtta Pro dekken. Man skjønner den stive prisen, når man i fullt alvor lager slike videoer.

Skulle gjerne hatt slik dramatisk filmmussikk i bakgrunnen når jeg snubler rundt i skogen og med hodelykta på snei, og en gal nordlending på nakken som brøler “Spring nu Maria, SPRING!”

2 Responses

Write a Comment»
  1. Vi kjøpte et BUSTER dekken (sannsynligvis også eksklusivt) etter 3 mnd med sprengkulde, men da var vinteren heldigvis over. Nå er hunden vår enda eldre og trenger det nok enda mer – hvis det blir ny vinter da.

    Jeg har heldigvis ingen interesser som krever utendørsopphold i uvær.

  2. nanna

    Jeg kan anbefale cello. Trygt, rolig, bør helst foregå innendørs, trenger verken goretex eller ullundertøy. Hunden liker det og. (hun klager i alle fall ikke.)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)