Comeback og krimskrams

Først, la meg lansere mitt comeback til livet, uten å gå inn i detaljer helt ennå! Jeg er altså ikke nyskilt eller nyfrelst, men yin, yang og alle de andre er på vei tilbake! Full av teoretisk energi, og med mann på Færderseilas, lå alt klart til å drive litt home makeover uten å måtte forspørre den någet uvillige Mannen.

Første punkt på hjemme-alene-dagen er selvsagt ommøblering. Jeg har alt ommøbert kirkebenken fra entreen til gangen (med min mor, enn annen uhelbredelig ommøblerer), ettersom jeg arvet en super Biedermeiersofa av min venninnes mor (og min mors venninne!). Dette ble ikke møtt med applaus på hjemmefronten – han mener nemlig jeg bør ha en Plan med alle møbler som kommer inn døra. Kirkebenken har nemlig alt fortrengt slagbenken, som nå står i kjøkkenet (etter at slagbenken ble fortrengt at kirkebenkent til et ulykksalig opphold i gangen og på vaskerommet – henger du fortsatt med?).

Derfor kan jeg ikke spørre mannen om ikke Biedermeiersofaen skal prøves et annet sted også, nemlig i biblioteket. Som tredjegenerasjons ommøbleringsentusiast-gift-med-en-uentusiast, så har jeg lært meg knepet med å legge et teppe under den ene enden og dermed ripefritt kunne slepe store møbler fra rom til rom i ekteskapelig ensomhet. Godt, godt, dette var nemlig ikke en heldig interiørendring – det ble litt Dronning Sonja-steming inne i biblioteket:

photo

Ok, visualiser bedre lys og farge på bildet, ignorer grønn barnehage-perle-krokodille og senk bildene over sofaen 50 cm (kirkebenken var høyere), og fjern i ditt stille sinn NOK EN GANG alt smårot i randsonene av bildet... i

photo

Bedre bilde, men litt vel rojalt, og stor fare for kraniebrudd mot billedramme i gull, dersom du deiser litt fort ned i sofaen i sjampisfarta. HMS kommer først, sofaen må tilbake!

For å fortsette kronologisk, så angrep jeg hagen, mens Magnus angrep hemmelig rom under glassverandaen. Grunnet tilværelsens uutholdelige overanstrengelse, har jeg latt hagen bevisst gå totalt i frø, og antok at Agent Orange var det eneste som dugde, men en spade og litt svette var det eneste som skulle til:

photo

Oi. Oioioi. Vær vennlig å ikke bla bakover til sommeren for to år siden da jeg hovmodig anklaget forrige eier for å forsømme hagen. Natur er sterkere enn kultur. Halvannet års vanskjøtsel, så ser det slik ut. Sikkert ingen overraskelse for hagekjennere, men et sjokk for Latsabben,

photo

Nuvel. 45 minutter og 37 kalorier senere.

Som den utrolig gode moren jeg er, så tak jeg mine barn med til kulturens høyborg, Sandvika Storsenter. Etter litt meningsfullt samvær på McDonald, gikk turen videre til Kremmerhuset. To lamper, en globus og nokå attåt ble slept hjem, sammen med skrikende barn – krimskrams på høyt nivå:

photo

Festlig lampe i silkestoff til et par hundrelapper i gangen

photo

Og på barnerommet, som erstatning for kjedelig liten IKEA-rislampe i samme fasong

På tide og finne fram hundeteppet og slepe Biedermeieren tilbake til entreen.

(Oioioi! Hvis dere ikke hører mer fra meg så er det fordi jeg har emigrert til Arvid Mæland: For alle som ser på TV2 i skrivende øyeblitt (Fantastiske historier): En gjeldstynget nordmann som kjøpte ranch i Arkansas med famlien og brukte overskuddet på “Dyreauksjon” – og kom hjem med sauer, lama, zebra og kenguru! Howdy!)

Neste anledning for illegale husutskeielser er anslått til kommende Vespatreff i Kristiansand i juli. Stay tuned…

One Response

Write a Comment»
  1. [...] Godt man har en au pair som hjelper til, når Mannen som kjent ikke forstår viktigheten av å flytte tunge møbler rundt omkring. Dette klassifiseres muligens ikke under “lett husarbeid” i au pair-kontrakten, men [...]

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)