Komparativ analyse + avstemming

Noe vettugt skal man jo bruke en doktorgrad til – hva bedre enn en meeeeget systematisk sammenlignende analyse av to sett stuemøblement. Jeg tror jeg går for en Most Similar Systems Design (John Stuart Mill gleder seg fra sin 300 år gamle grav): Her varierer vi kun den avhenige variablen, mens alt annet holdes konstant. Avhenig variable er her NYTT STUEMØBLEMENT, og alle bilder er tatt fra samme vinkel med NYTT og GAMMELT STUEMØBLEMENT, hvilket legger til rette for en presis og enkel analyse.

Hvilken er best?

photo

GAMMEL: Den er jo riktig så pen og klassisk

photo

NY: Er det min drøm om en hacienda som har villedet meg?

Så litt harde fakta bak denne for – utenforstående – litt uforståelige utbyttingen. Det gamle møblementet er veldig pent og klassisk, og av veldig god kvalitet. Sofaene kostet opprinnelig 56.000 på Annekset Interiør. Galskap, jeg vet, men jeg betalte selfølgelig bare 6.900 på Finn. Men, og et stort MEN: De er rett og slett ikke noe gode å sitte i. De er litt for høye til at bena rekker ned, og ryggen for langt bak til at man kan lene seg komfortabelt. Ikke har de ordentlige armlener å sette seg mot, og de er litt for grunne til at man kan krype ordentlig opp i dem.Og så blir totaleffekten litt for finstue for min smak.

photo

GAMMEL: Uten tvil bedre håndtverk og kvalitet

photo

NY: Litt mer slack i stilen

Det nye møblementet er på kanten til å være litt Mexicana, særlig med bordet jeg prutet med i prisen :) Men de har veldig høy kosefaktor – supergode å sitte i, ligge i, og krype opp i. Nypris 11.000, kjøpt på Finn for 5000,-. I tillegg liger jeg at de er litt mer uformelle og fargeglade:

photo

GAMMEL: Litt blass og Bærumsaktig?

photo

NY: Lykkelig som bohem...

Så da gjenstår det bare å lage en aldri så liten avstemming. Det er nemlig en annen fyr som ønsker å kjøpe dem for akkurat det jeg betalte for dem om halvannen måned, så jeg kan fortsatt ombestemme meg.Og ikke nok med det: Mannen i huset likte dem – ikke dårlig etter sengefadesen (se under).

Noe skal man jo bruke an blogg til også: Stem ivei :)

6 Responses

Write a Comment»
 1. Glem det! Når man henvender seg til nerder (“komparativ analyse”…?) og spør hva som er finest, får man svar på akkurat det – og ikke på hva man burde velge. Selv ville jeg valgt behagelig framfor finest, bare for å være helt klar på det. Men betyr det at du skal selge de gamle sofaene da eller? *Smile pent* :-)

 2. Tone Friis Ruud

  Her argumenterer du godt, og kanskje noe førende?? Det viktigste er faktisk sitte/ligge stillingen:) Skulle du bli ferdig en dag med egne prosjekter, kan du komme til oss og fortsette!

 3. Den “nye” sofaen (den tredje i rekken på litt over to år) er god å ligge i om man enten er under 170 eller har nakke som en kinesisk tenåringsturner. For min del så har jeg litt vansker med å bøye nakken 120 grader for å få plass, men det er kanskje en tilvenningssak og godt for helsa?

  Den “nye” er riktig nok god å sitte i, men det synes også den “gamle” var…

  Er den “nye” sofaen pen? Vel, den må “bare” få lappet en “liten” rift i skinnet hvor stoppingen tyter ut, alternativt få vangen skiftet ut… også finnes det jo nye trekk å få til putene… Og, semsket skinn er jo som lett å holde pent selv med barn og hunder i hus, det er bare å rense, børste, rense og farge litt. Om man plasserer en hooka (arabisk vannpipe) ved siden av bordet, litt røkelse, fargerike papirlamper utformet som stjerner, store tunge veggtepper, trebjelker i taket, og bytter ut hunden med en liten apekatt iført en søt vest og en rød Fez hatt, så vil det føles riktig så hjemmekoselig…

  Det “nye” ved-bordet er helt supert… utført i “vi lager dem veldig gamle, slitte og herpa”-type stil… med grovplank som vil fylle ellers kjedelige og bedagelige hverdager med skrubbing av størknet syltetøy med tannbørste og grønnsåpe. Jeg liker også gimikken hvor de har slitt av malingen på selve rammen – nydelig og ikke litt harry engang. Og, bladhyllen og skuffen man hadde på det “gamle bordet” behøver man jo ikke når man har gulv å sette ting på… Og, en annen ting er jo at siden de “nye” sofaene er så mye mindre enn de “gamle”, med en smal treseter og en toseter i stedet for to store tresetere, så vil det bli så intimt å koselig når man har gjester på besøk…

  Vi søker nå å bytte ut våre langvokste vennepar med kortvokste, i fall det skulle være snakk om overnatting på sofaen. Den en ene i parret må måle maks 175cm og den andre maks 155cm. Merk søknad “kortvokst par søker venner”.

 4. nanna baldersheim

  Altså. Jeg er glad du spurte meg. Den gamle sofaen er veldig god å drikke cava i. Den nye må jeg få komme og teste før jeg kan uttale meg. Skal vi si første uken i august en gang? :-)

 5. nanna baldersheim

  PS: @ Joachim: At du kan ord som “vang” (hva er det?), synes jeg er alarmerende. Ellers synes jeg du argumenterer veldig godt for den gamle sofaen.
  Hilsen en på 166. Ok. 165.

 6. Ingrid

  Ut med den “nye” bohemsofaen!

  The end :-)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)