Fest i Byparken!

To ganger i året blir lille Sandvika akkurat som Kardemommeby, med fest i Byparken, et loppete esel som snubler rundt, kanoturer, ansiktsmaling, sirkus og et halsbrekkende Olabilløp ned Kinoveien som neppe er godkjent av HMS-avdelingen i kommunen. Og byen blir invadert av den skumle strikkegrafitti-gjengen fra Sandvika VGS og Husmorlaget:

photo

Hærverk på høyt nivå!

Jeg kjenner at innflytteren i meg blir bittelitt mer Sandviks-patriotisk for hvert år, og i år var det plenty med good vibes i gamle Sandvika, som er langt mer enn et storsenter og en bussentral. La meg også anbefale barnevennlig lunsj i “Bakgården” der det er et snev av Hawaii-stemning med sandstrand, dagsenger og amfitrapper. Mor kan drikke kaffe mens barna graver i sanden og leker i dukketeateret (eller putter plastposer opp i ventilasjonsrøret slik at det lager prompelyder – dette viste seg å være den største attraksjonen for Gjølle juniors og ikke navngitt pike fra barnehagen).

Sosialt ansvarlige som vi er, kjøpte jeg også en gammel kjøkkevekt på bruktmarkedet, til inntekt for “Afrika” (litt uspesifisert akkurat hvor i Afrika pengene fra kjøkkenvekten havner, men det er jo nok å bruke penger på nerridær):

photo

Millioner av barn får rent drikkevann for denne kjøkkenvekten!

Den kommer sikkert godt med når jeg skal lage cupcakes og popcakes, og vil imponere alle mammane i barnehagen som jeg har invitert til barnebursdag på mandag. Men hva tenkte jeg egentlig på da jeg inviterte 16 barn på bursdag, og skrev “småsøsken og foreldre også hjertelig velkomne!”?. Som jeg har lært på sambands-kurs (nei, ikke sambakurs): “Tenk, Trykk, Tal”. De ble kun “Trykk, Tal… Panikk” denne gangen også. Hvis alle kommer, blir det jo 60 stykker her. Mandag kl 16.30, ca 15 minutter FØR jeg kommer hjem fra jobb?! WTF?!

Og som oppmerksomme lesere ser, så har jeg lenge lovet å rydde før jeg tar bilde, hvilket jeg jo klarte med en en ekstrem close-up av kjøkkenvekten. I panorama-vinkel, ser kjøkkenet slik ut:

photo

Minner meg litt om en episode i Absolutely Fabulous, der Edina, etter å ha fått barn, løper rundt i sin sitt tidligere miniminalistiske hus og roper til sin like alkoholiserte venninne Patsy: "Where have all my surfaces gone, darling? Where are my surfaces? My surfaces!"

Resten av huset ser ikke mye bedre ut, men nå er i allefall 2 av 3 gulv nesten ferdig slipt – med tilhørende støvlag overalt. Jeg prøver nå frenetisk å finne en løsning som ikke involverer hardt arbeid, før yummy-mummy-gjengen inntar Villa Hilton på mandag. Jeg husker med skrekk og skam hvor utadæisjæl hvitt, rent og ryddig jeg syntes det var da jeg var på barselgruppebesøk hos de andre mammaene – måtte nesten ha solbriller på i de fine, velorganiserte leilighetene deres.

MEN: Nå har jeg kjøpt Certo syltepulver for å lage hjemmelaget ferskensyltetøy og imponere Miniklubben i barnehagen, når de kommer på besøk om halvannen uke. Dette pedagogiske stuntet skal oppveie for alle umerkede klær, alle glemte foreldremøter, matpakker med feil pålegg, og “Magnus må ha CHERROX-lapper” som jeg har snublet meg gjennom de siste årene. Certo fikser biffen. Så får vi bare håpe at bestyreren ikke tråkker i hundemøkk, ungene får blodforgiftning av å tråkke på spiker, eller noen ramler ned skrenten. I motsetning til sist er i allefall motorsagen og søppelberget borte. Det er nemlig Fremad, Marsj! her på Villa Hilton. Denne gangen har vi jo strøm i første etasje (hmmm…. men ikke i andre etasje for øyeblikket…)

Sukk hjerte, brist ikke. En gang blir det vel min tur til å imponere mammapolitiet som bor i oss alle.

5 Responses

Write a Comment»
 1. Jeg har stor tillit til at du klarer dette også. Hadde dere bodd litt nærmere skulle det vanket en pose nystekte boller eller litt vin du kunne kost deg med etterpå.

 2. Maria

  Takk Åshild! Kan også med skam innrømme at en av dine fantastisk flotte grytekluter, som er blant mine kjæreste kjøkkenredskaper, ble spist opp av Gale Frida. De hadde fått litt lasagne på seg, og lå på vaskerommet – Frida likte lasagnen så godt at halve grytekluten gikk med… Får jeg lov å ydmykt ønske meg en ny når neste valp er over gryteklutstadiet?

 3. Tone Friis Ruud

  Papp og plast, pølser ferdig stekt, lagt i langpanne på forhånd. Mye tørkerull/dopapir,kule servietter og mye ballonger. Marshmellows på spyd(la dem ta på selv, da går det 15 min til…), sett far til grillen.. klipp hull i stort lerret/laken/parkett-underlag, sett far bak denne, og la barna kaste svamper etter tur;) 10 svamper i pk på super`n, bøtte har du! Langpanne-sjokoladekake(de fleste liker denne), og med masse smågodt pynt. Funker alltid:) Lykke til!

 4. Nye grytekluter er innvilget. Vår forrige hund spiste 2 halve innsauset med syltekraft.

 5. Maria

  Er det sant!? Så utrolig snilt! Nå ble jeg veldig glad! Må nesten ramme inn den halvspiste for minnets skyld altså… Om du vil må du gjerne overlevere den personlig, så skal du få en rundtur i galskapens villa, og en kopp kaffe og ikke-hjemmelagde-boller.

  Burde jo visst bedre, for den andre hunden vår spiste opp en halv sleiv i svart plast, siden det var en snev av spaghetti-saus på den.

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)