Skandinavisk aften

Nylig hjemkommet fra Stockhom med kolleger fra 18 forskjellige land – yess, jeg kom meg til slutt ut av hotellrommet!

Uansett, med fornyet kulturrelativisme innabords, slo det meg at det kanskje ikke er så vanlig å ta med seg ungen ut på en 2-timers tur i skogen for å spise kveldsmat, og å ta en to kilometers omvei med en fremmed mann for å vise ham den beste plassen å sove under åpen himmel?

Men dette er jo en helt smashing plass å småfryse mens man venter på at gutten med tusen tanker skal knaske i seg en dobbel Wasa med skinkeost!

photo

Tanumskogens nest beste utkikksplass

Da det kom en far og sønn forbi som skulle finne en bra overnattingsplass, så kunne jeg jo ikke med god samvittighet se at de ga opp å følge mine instruksjoner, og kom tilbake til nest beste plass for å slå seg ned der. Nei, man guider dem en ekstra kilometer fram til den aller beste plassen – jeg har jo ikke hjerte til å frarøve dem opplevelsen av å våkne til soloppgang og fri utsikt over hele Oslofjorden.

Desverre måtte jeg informere poden om at det ikke var noe vits i å lete etter museliket han begravet der i februar og også informere om at avdøde nok ikke hadde gått opp til himmelen, bare blitt helt, helt borte.

photo

Død og begravet i februar. Fór ikke opp til himmelen for å sitte ved guds den allmektige mus høyre hånd.

Han har jo avslørt både julenissen og tannfeen, og Jesus hadde han heller ikke så mye trua på etter at kirken var i barnehagen. Så da kan vi vel ta skrittet helt ut og erklære musen for resirkulert. Han tok det pent.

Spørs om han vil ta det like pent når han oppdager at mor har raidet smågodtet hans i skrivende stund. Må innføre strengt “kun-på-lørdag” regime igjen slik at jeg rekker å etterfylle før han oppdager modersviket. Fysj for dårlig mor!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)