Den årlige Altinn-katastrofen

Er det en grunn til at første post i ligningen din er “Endre skatteklasse til enslig forsørger”? Etter en idyllisk dag på stranden, var det tid for SELVANGIVELSE! Også kjent som: Tid for å lete etter ting som ordentlige folk har full kontroll på:

  1. Betalingsbrikke til nettbank
  2. Innlogging til Altinn
  3. Årsoppgaver
  4. Bedriftens regnskap og alle bilag
  5. Forrige års skattepapirer

Allerede før pkt 1. hadde det smelt i dører og blitt utvekslet ukvemsord.

Ved pkt 2 var min bedre halvdel forvunnet ut på biltur for å “kjøle seg ned”.

Ved pkt 3 var det ringt flere lite hjertelige telefoner.

Ved pkt 4. ble disse erstattet av like lite hjertelige SMS.

Ved pkt 5 lovet fortsatt ingen av partene bot og bedring.

Og da var det ikke flere punkter igjen. Men nå er i allefall begge parter under samme tak, min ligning er innsendt, og min dårlige halvdel har satt personlig rekord ved å i allefall åpne Altinn. Han har nemlig ikke fylt inn selvangivelse siden den gang det ble gjort med blekk og fjærpenn. Satser dog på at han ikke går for “enslig forsørger” for da kan han ikke bare kopiere postene fra i fjor.

Planen var jo ikke at kontoret skulle stå i bokser i 10 mnd. Men nå kan vi jo vente et år til…

photo

Minstebarnet sover på pappas fang. Før Altinnkatastrofen. Beklager dårlig kameravinkel som gir store knær og forplantningsorganer... nuvel.

photo

Mor prøver å lese ukeblad på stranda.

Innlegget er ikke forhåndsgodkjent av dørsmeller nr. 1.

2 Responses

Write a Comment»
  1. Å så heldige dere er som er kommet så langt. JEG skal gjøre samme operasjon med fraseparert mann. Og skal følgelig hake av på “Enslig forsørger”. Kan bli dørsmelling ut av det også, for å si det sånn.

  2. Maria

    Kanskje den medfører at resten av selvangivelsen auto-innfyller seg selv med maksimalt fradrag og tilskudd hele veien? Kanskje du til og med får de attraktive frådraga for reineiere, bergverk og dalstråka innafor? Det vet du vel nå, siden fristen gikk ut ved midnatt?

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)