Rss Feed
Tweeter button
Facebook button

Historie

Villa Hilton ble oppført i 1900 i sveitserstil og var i familien Stavers eie helt fram til november 2009, da vi overtok. Eiendommen består av et stort hovedhus, et uthus med verksted, vedbod, tidligere utedo og et større lagringsrom, samt en utvidelse med to garasjer. En vevstue/anneks ble oppført på 1990-tallet og skal nå bygges om til utleieenhet.

Huset er på alle måter en praktvilla med stukkatur, glassveranda og høyt under taket, men bygget har vært lite oppgradert innvendig. På 1950-60 tallet ble kjøkken, bad og pikerom nede omgjort, med vekslende hell sett med dagens øyne. På 1980-90-tallet ble huset gjort om til tomannsbolig, men også denne ombyggingen er nå preget av slitasje, vannskader og generell utdatering.

Nå bebos huset av en familie på 6;  Maria og Joachim Gjølberg, våre to barn Magnus og Karin på 2 og 0 år og vår nevø Kristian, samt praktikant og hunden Shiva (og et ukjent antall mus og maur). Til sommeren flytter forhåpentligvis Marias far og hans kjære inn i annekset.

Vi har begge vokst opp i gamle trevillaer, og har alltid lovet dyrt og hellig å aldri gå i våre foreldres felle med et gammelt trehus med stort vedlikeholdsbehov. Vi storkoste oss i vårt lille rekkehus inntil vi plutselig hadde impulskjøpt en enorm villa med stort uthus, anneks og 5 mål tomt. Vi aner ikke hva som skjedde annet enn at vi ble hodestups forelsket, og veksler stadig mellom panikk og ekstase. Prosjektet virker ofte stort og uoverkommelig (særlig om natten), men samtidig er det en helt egen glede ved å bo i sin egen lille verden med luft, lys, store trær og svarttroster som synger, og å oppleve tilfredsstillelsen ved å sette i stand noe som er genuint vakkert og enestående.

Oppussingen skjer i stor grad ved egeninnsats og alle rom må i vekslende grad totaloverhales. Vi har svært begrenset budjett og må også finne realistiske, praktiske løsninger for en hverdag med full jobb, små barn og stor hund, uten å kompromisse med hva huset fortjener. Første trinn er oppgradering av alle våtrom (hovedbad, gjestebad, vaskerom og toalett) med tilhørende utskiftning av rør og elektrisk anlegg. Andre trinn må bli nytt kjøkken, da dagens kjøkken vakler på randen av sammenbrudd. Tredje trinn blir omgjøring av anneks til uleie (innlegging av vann og avløp, bygge kjøkken, bad og soverom). Da er alle kritiske prosjekter gjennomført, og deretter blir det sannsynligvis oppgradering av stue (strøm i stuen hadde vært kjekt) eller soverom (skap og vegg mot gjesterom er også kjekt).

Denne siden er ment som dokumentasjon av oppussingen, og et sted å samle minner, opplevelser og bilder fra det som tilsammen utgjør livet i familien vår. God lesning – vi er veldig glad for alle kommentarer og hilsner!

Maria og Joachim

4 Responses

Write a Comment»
  1. fin brygging også.Lader vel opp til den store fabrikken

  2. I’m not easily impressed. . . but that’s ipmsresing me! :)

  3. Så fin, interessant, inspirerende og ikke minst søt og sjarmerende blogg! Er ingen typisk bloggleser, men fant denne fordi vi planlegger bygge en glassveranda på vårt sommerhus. Her kommer jeg nok til å stikke innom flere ganger, men skjønner ikke helt hvordan jeg kan følge bloggen din? Er grønn på dette ;-)

  4. Maria

    Takk for det!
    Like grønn selv egenlig – men kan man ikke lage noe sånn følge-greier på facebook?

    Jeg bare skriver og trykker “Publiser”, så her blir det ingen fancy oppdateringer av layout, haha!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)