Rss Feed
Tweeter button
Facebook button

Bad og andre våtrom

BAD: FØR/UNDERVEIS

Oppussingen av badet var så forskrekkelig at det meste av desember 2009/januar 2010 er ble tilbrakt i en tilstand av sjokk, vantro og et intenst ønske om bedre tider. ”Ekstremkulde!” sto det i alle aviser, samtidig som håndverkerne pigget et 1 kvm stort hull gjennom gulvet og ut i friluft (åpen krypkjeller under), en vannledning i andre etasje ble pigget over, råte i bjelkelaget avdekket, strømmen til halve første etajse måtte kuttes av sikkerhetshensyn og alle håndverkerne tok to ukers juleferie.

Badebøtta

Karin var den eneste som var fornøyd med baderomsfasilitetene, der hun badet i vaskebøtta oppå parafinkaminen:

031

Vi andre måtte klare oss med hull i gulvet...

311

... og hull i taket...

BAD: ETTER

Framfor å fliselegge hele badet, slik det er vanlig nå, så valgte vi tre utenfor alle våtsoner. Inspirert av perlestaffpanel som dukket opp bak huntonitt og glassfiberstrie andre steder i huset, valgte vi perlestaffpanel, for å hente inn en mer gammeldags følelse i rommet. Listverk tilpasset sveitserstilen ble valgt for å gi et helhetlig inntrykk. (Minus en list i Jugend-stil, som vi uvitende kjøpte inn, og som kommer til å irritere meg bittelitt helt til dommedag…)

IMAG0228

Innlagt vann!

IMAG0219
IMAG0223

Dusjnisje i flis, resten i panel.Med 3m under taket blir det dyrt å flislegge alt – panel er rimeligere og vakrere!

IMAG0226

Over badekaret satte vi en brystningslist for å få en fin overgang mellom flis og panel, samt en praktisk liten hylle til såper og lys (og action man figurer, grønne dinosaurer og annet som hører barndommen til, men som av estetiske hensyn måtte vike under fotograferingen!)

IMAG0222

Skap bygget inn i innkassingen til det vegghengte toalettet. Listverk og hjørnekloss – hulkil-lister i skråtak er ikke for pyser!

9 Responses

Write a Comment»
 1. Knut Olseng

  Når det gjelder de grønne bøttene som fungerer som do, så er det viktig at Joachim ikke står når han er der. Det blir så mye søl på gulvet….

 2. [...] VarmeRivingAnneksetBad og andre våtromKjøkkenAlbumHistorieMikrobryggerietNorsk PilsWeizenEngelsk Pale Ale [...]

 3. Dette er ekte interiørblogging. Ja ja, ingen andre har vist førbilder med badende barn i grønne bøtter.
  Uansett et flott bad. Det må ha vært deilig å komme så langt.

 4. Så flinke dere har vært! Kjempefint bad.

 5. ariane østlund

  et særdeles dårlig utgangspunkt, men til stadighet like forbløffet over hva dere for til. takk for morsomt lesestoff, du skulle forfatter.

 6. ariane østlund

  jeg ser at jeg ikke egner meg som forfatter. det var mange feil på en gang. briller er sikkert tingen.

 7. Helt nydelig med panel på badet! Når hele badet er flislagt føler jeg at jeg står på bunnen av et tørrlagt basseng.
  Forøvrig en knalltøff kontrast med den sorte innredningen.

 8. Tone J, Bjorli

  Hei!
  Kom inn på denne siden ved en tilfeldighet, og er mektig imponert over hva dere har fått til med et noe skrøpelig utgangspunkt! Elsker før og etter-bilder, og ble begeistret over det nyyydelige badet, takker for inspirasjonen:D

  Mvh
  Fremtidig husbygger på Bjorli:)

 9. Maria

  Takk for kompliment! Lykke til med eget prosjekt!

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)