Rss Feed
Tweeter button
Facebook button

Kjøkken

Aftenposten har utlyst konkurransen om Norges styggeste kjøkken, vi melder oss selvsikkert på! Vi har jo faktisk et ganske eksklusivt Sigdal kjøkken men 50 år etter installasjonen er det minimalt med estetikk og funksjonalitet igjen.

Norges styggeste kjøkken 001
Vår eneste fungerende vask. Kun kaldtvann. Laget før gummien ble oppfunnet, da den ikke har den tradisjonelle blå gummiringen på kanten, men en kant av tre. Dekorert med nødløsning for avløp til oppvaskmaskin, samt underlig forheng og diverse rør fra forrige eier.
Norges styggeste kjøkken 003
OPPVASKMASKIN OG KOMFYR. Begge deler fungerer rimelig bra så lenge man leder vannlekkasjen fra oppvaskmaskinen ned i en skål ved hjelp av en klut. Derav en vannskål til hunden og en vannskål til oppvaskmaskinen
Norges styggeste kjøkken 004
Vasken er tett,men det gjorde ikke så mye, for den hadde kun varmtvann. Det høres ikke så dumt ut, men etter tre sekunder er fingrene dine kokt, og det er jo faktisk litt dumt. Vasken er nå omgjort til resirkuleringsstasjon ettersom søppelskapet under (med dør man ikke kan lukke) viste seg å også være matstasjonen til Mikke Mus.
Diverse kategoriløse
Mikke Mus valgte å ende sitt liv i den tradisjonelle Rottefella, framfor Biltema og Claes Ohlsons muse-guilliotiner.
012
For de med interesse for nostalgi, hadde vi også en antikk musefamilie som endte sine dager i en innkassing bak komfyren. Hunden spiste dem opp mens jeg funderte på hvordan jeg skulle avhende dem. Problem solved.
Norges styggeste kjøkken 005
Grumsgrønne fliser, skapdører som alltid sklir opp, benkeplate som er slitt gjennom lamineringen. Merk dog optimistisk fruktfat i hjørnet (og gjenglemt julelysestake)
Norges styggeste kjøkken 007
Med litt velvilje kan dette bordet kalles shabby chick, men til daglig kalles det bare “Rundkjøringen” grunnet sin enestående evne til å alltid stå i veien. Men det var alldeles gratis! Merk også taklampe lett off-center som vi alle skaller i hver bidige dag.
048
Det populære hullet i gulvet. Her nede foregår klesvask for 3 voksne og 2 barn, i 4 grader celsius.
norges styggeste kjøkken 009
Korkflisene har kapitulert etter gjentatte vannlekkasjer fra oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen tåler ikke stress, og har selvdødd dagen før barnedåp (38 personer invitert) og julebord (20 personer invitert)

Men, det er ingen grunn til å fortvile! Under kjøkkenets noe uskjønne ytre, gjemmer det seg intakte skatter som en vakker dag skal få komme til sin rett igjen:


norges styggeste kjøkken 011
Nydelige antikke fliser bak komfyren – en hel vegg!
norges styggeste kjøkken 013
Originalt panel i perlestaff fra 1900
Så da håper vi på mange stemmer konkurransen starter opp, og at kanskje Cathrine Sørland eller Maxbo, eller kanskje Sigdal Kjøkken oppdager vår vanskjebne og forbarmer seg over oss!

3 Responses

Write a Comment»
 1. Tone Lønstad

  Måtte bare sende en melding med stort takk til deg som klarte å få meg å le så godt at jeg fikk vondt i magen. Du har nok det verste kjøkkenet jeg har sett men det er ikke det som imponerer. At du utstår skiten, musene og alskens gammel morro får meg til å lyfte hatten av i respekt. Har levd sånn selv i et gammelt hus jeg investerte i oppe i Nordtrønderlag. En liten perle av et skjærgårdshus 20 meter fra havet. Og blond naiv og singel kjøpte jeg det.
  Hadde ikke en handy mann tilstede og hvis jeg klarte å lure en inn over dørstokken rømte han fort når han så elendigheten.
  Det jeg kan trøste deg med er at den skiten du har rundt deg etterhvert føles som din, så fatt mot. Jeg skal ikke på ski da jeg er allergisk mot alt som ligner så jeg maler på flis med min datter på ti. Googlet på malte fliser og fant dine vakre orinale men når man ikke en gang kan tegne en rett sterk skjønner man at de du har fort blir for avanserte. Men vakre? Ja!! Kos deg videre i påsken og takk en engang for at du er en god kosør. Tone

 2. Maria

  Takk takk!

  Mikke Mus er fortsatt med oss, men ellers har vi endelig fått nytt kjøkken!

 3. Fantastisk! Jeg har nettopp kommet over bloggen din, og betatt. Bra skrevet, morsomt innhold, og gøyale bilder. Jeg skal definitivt følge med på denne.

  Fint kjøkken, btw :)

Leave a Comment

Your email is never published nor shared.

(required)
(required)